fredag 1 januari 2010

Nyår 2009

Nyårsafton 2009 firades av i uterummet tillsammans med goda vänner med barn. Jag stod för de mesta förberedelserna och planerandet och har ägnat de senaste tagarna åt att piffa uterummet och förbereda maten.
Kvällens meny
Krämig rotsellerisoppa med prosciuttolindad filoncini
Svamp- och fläskifilégryta med potatis, gelé & sallad
Hallonpannacottapaj

Jag kan själv intyga att det var gott och alla lät sig väl smaka. Tove och tjejerna lämnade oss så småningom för att leka själva och det gjorde de med den äran. Så söta och duktiga tillsammans. Vi vuxna satt kvar och jäste, pratade och drack goda drinkar påhittade och skakade av Elin & Mattias. Tove hängde med till nio nånting sen verkade hon hålla med om att det var dags att sova och hon sov som en stock resten av kvällen och natten, trots fyrverkerierna.

Sen blev det lite lekar. Daniel har ofta en femkamp i bakfickan för såna här tillställningar och inomhus får man göra vad man kan. Men några favoriter i repris och några nya lekar blev det och tjejlaget (Lejonen) vann över killaget (Kaninerna). Twister letades också fram och snart hade alla vuxna ont nånstans... Sen intogs efterrätten och mer kaffe innan det var dags för tolvslag. Våra grannar runt om verkar gilla att bränna pengar för vår skull så vi fick mycket fina fyrverkerier att titta på och skåla till. :-)

Det är otroligt vad såna här kvällar går fort! Men det är väl så, har man trevligt rinner tiden bara iväg. Ett par timmar till gick efter midnatt innan gästerna droppade av eller knoppade in i gästrummet, glada men trötta. Jag är jättenöjd med kvällen, det är roligt att vara värdinna även fast jag alltid är smått stressad innan. Det behöver jag ju egentligen inte vara för våra vänner är så skönt avslappnade. Det behöver ju liksom inte vara så märkvärdigt för att det ska bli trevligt!

Lite bilder från kvällen kommer här:

Tove hjälper pappa med städningen
Nyårsbordet redo med förrätt
Tjejer och killar under djup koncentration
Mor och dotter in action på Twisterplanen
Gott Nytt År!

Inga kommentarer: