tisdag 26 januari 2010

Saknar klubblivet

Jag är klubblös. Dansklubbslös rättare sagt. Fast bara i praktiken. I teorin betalar jag medlemsavgift i en klubb mest för att vara med nånstans för att stödja och möjligen få någon information ibland om vad som kan tänkas vara i görningen. Några gästspel i klubblokalen per år har det blivit. Men det är ju inte på riktigt. Jag är ju bara just en gäst som dyker upp, till någons glädje hoppas jag, kanske till någons irritation också, vad vet jag.

Egentligen har jag nog saknat det där klubblivet ända sedan jag flyttade från Norrtälje. Där hade jag vår danslokal på fem minuters cykelavstånd, alldeles lagom. Visserligen var jag till slut på tok för involverad i föreningen för att det skulle vara kul (och efter det vägrar jag ta på mig nån som helst ansvarsuppdrag) men det var ju så trevligt att kunna susa ner dit en eller flera gånger i veckan och dansa och umgås. När jag mådde som sämst var det också stället där folk faktiskt såg mig och där det fanns oväntad trygghet.

Det jag saknar mest nu är möjligheten att träna fritt samt att träffa folk så där otvunget. Kurs finns ju att tillgå på Yesterday om man så vill. Problemet är att vi inte har någon klubb direkt i närheten. (Fast det är kanske en lögn egentligen, närmaste klubben (Väsby) har vi faktiskt aldrig besökt...*oops*) Men Stockholms stora klubbar ligger felfelfel. Närmaste, Brunna, har vi ju varit medlemmar i men det kändes aldrig rätt.

I Vallentuna finns dock Daniels gamla squaredanceförening. Jag spanade in deras hemsida nyss men sq-dancen känns så otroligt avlägsen. I alla fall att dansa på någon klubb i Stockholm. Festival är stor skillnad även fast det ofta kan vara samma callers. Häromhelgen när jag var danssugen och det gapade helt tomt i danskalendern gick jag, mest av misstag, in på squaredancelistan och upptäckte att det var en lördagsdans på bra nivå nära oss med en av våra absoluta favoritcallers. Men det tog ändå emot. Om vi hade farit iväg på det hade jag nog fortfarande varit i chock. Om vi inte hade barn hade det dock inte varit lika omöjligt.

Inga kommentarer: