torsdag 31 december 2009

Årskrönika 2009

Ja, vad ska man säga om det här året? Så här direkt minns jag knappt vad jag gjort. Det är som att det varit ett mellanår, lite i vakuum. Jobbet har varit en enda väntan och efter ett tag väntade jag verkligen på nånting annat, nämligen Filur nummer två som vi planerat in efter bästa förmåga. :-) Tiden har mest passerat. Jag ska ändå försöka sammanfatta lite vad som hänt detta år, 573(!) inlägg har det i alla fall blivit i år här i bloggen.

Tove: Tove har börjat gå och prata. Blivit stor helt enkelt. Om det känns som ett mellanår för mig personligen så är det tvärtom för henne. Allt har hänt! Hon har gått från att vara bebis till att vara barn. Hon har även börjat på förskolan och snart ska hon bli storasyster. Spännande!

Arbete: Jag var föräldraledig till och med mars eller nåt sånt. Precis innan jag skulle börja jobba blev jag av med mitt jobb men fick en ny sorts anställning på mitt bemanningsföretag. Jag började jobba på nytt uppdrag i maj och Daniel var hemma heltid med Tove från april till oktober. Jag har ju inte haft direkt nåt att göra på jobbet så det har varit lite bortkastad tid kan jag tycka. Jag har större ambitioner än så men de får nu vänta till januari 2011.

Dansen: I början av året besökte jag Öviksmaran för första gången. Vi dansade squaredance på Påskfestivalen efter ett uppehåll på två år och passade även på att dansa på Brunnsparken för andra gången på Påskdagen. (Oh, ljuva danskväll!!) Många härliga dansupplevelser har det blivit under året och ett par nya dansställen blivit besökta. Jag har bevistat totalt 48 danskvällar på 17 dansställen detta år. Ännu en trevlig Ölandsvecka har också passerat och jag hoppas det blir fler.

Favoriter har kommit och gått även fast topplistan just nu har varit cementerad ovanligt länge. Vi har också tränat två terminer för Henke & Lotta och det har gett gott resultat om vi får säga det själva, vilket vi får! Detta år har jag också varit hjälpledare på mina första foxkurser. Läskigt men roligt.

Personligt: Jag har säkert lärt mig massa saker i år men just nu kan jag inte komma på vad. En väldigt positiv sak är i alla fall att jag har tagit upp sjungeriet igen genom kören. Att vara mamma är en livslång skola känns det som och jag klarar mig väl hyfsat. Jag känner mig tyvärr otillräcklig till och från och framför allt tålamodet måste bli bättre, särskilt nu när de blir två! Året har även inneburit relativt mycket umgänge med familj och vänner, nya som gamla, och det har varit väldigt roligt och trevligt. Jag passade även på att fylla 30 i år om det nu kan ses som nån utveckling? (Avveckling?)

Nästa år: Ja då kommer snart Filur nummer två att ta över mitt liv för ett tag. Längre än så vågar jag nästan inte se. Jag undrar hur det ska kännas att vara hemma heltid igen och nu med två! HJÄLP! Men inför år 2010 hoppas jag på mer kärlek, vänskap, dans, Öland, körsång och att senhösten bjuder på något nytt och spännande jobb att se fram emot i nästa års krönika!
Kram på er och GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer: