söndag 10 januari 2010

Tove på tågutflykt

Igår var det tänkt att vi skulle göra våran Täbyutflykt. Tove vaknade vid halv sju som vanligt men Daniel gick in och lade sig i den andra sängen och då sov hon vidare till halv nio! Då hade vi plötsligt bråttom. Men vi bestämde oss för att hinna med tåget vi tänkt och så blev det. Vi kan visst vara effektiva vi bara vill.

Det var "bara" 18 minus denna morgon men det blev till att klä på sig. Sen bar det iväg. Tåget var aningen sent men vi behövde inte vänta så länge. Det kändes som att Tove förstod vad vi skulle göra och var förväntansfull. "Åka tåg!" upprepade hon tills tåget kom. Här sitter hon i nya fina vagnen.
Väl på tåget fick Tove hoppa ur vagnen och sitta på ett riktigt säte. Hon verkade tycka det var bra och ville "titta ut!". Hon satt lugn och kikade hela vägen. Det var en riktigt solig och fin förmiddag.
Väl i centrum så fick vi som tur var alla våra ärenden gjorda hyfsat smidigt. Vi skulle byta några grejer och köpa några grejer. Mina fynd var ett par pyttebodys till Filuren att ta med till BB. Tänkte det kunde vara fint med egna kläder i alla fall första dagen. Sen lär det väl bli ärvda kläder resten av barndomen... Mitt andra köp var en mjuk amnings-BH att sova i. Begriper inte att jag inte köpte en sån förra gången!??

Tove ville leka i lekhagen som de har i centrum. Det har hon varit sugen på flera gånger förut men aldrig riktigt vågat när det kommit till kritan. Denna gång vågade hon och ville sen aldrig sluta förstås. Jag gjorde ett par ärenden medan Daniel stannade kvar och vaktade och när jag kom tillbaka såg hon ut som en sån där fibergrej (som rör sig och lyser i olika färger) i huvudet. Stråna stod som en gloria runt huvudet. Det syns ganska bra på bilden nedan.
Vi avslutade vår utflykt med lunch och sedan bar det av hemåt. Vi hann precis med tåget som tur var. Tove fick en egen biljett av den snälla konduktören denna gång som hon sen satt och fingrade på. De delar ut såna på skoj till småbarn. Det står på att den gäller för "resa HEMIFRÅN - BORT och hem igen". På baksidan står det också en liten ramsa om att det är roligt att åka tåg. :)
En trevlig liten vardagsutflykt med lite nytta gjort och framförallt bra träning för Tove. När man åker tåg, går i köpcentrum, äter ute etc är det ju bra om man kan bete sig. Tove är ganska duktig, det här att gå själv och hålla sig nära är inte så lätt när man har spring i benen, men övning ger träning! ;-)

2 kommentarer:

Elin sa...

Låter som en jättemysig utflykt! Och jag tror att alla skulle tycka det var roligare att åka tåg om man fick en sån biljett!!

Frida sa...

Jag håller med dig jag!! :-)