måndag 18 januari 2010

Fredags- och lördagsmys

Den här helgen har ändå känts ganska lång. Vi har pysslat lite hemma men mest av allt umgåtts med folk. Fredagkvällen tillbringades i soffan, ätandes godsaker som bror hade med sig. Han och jag saxade frågespel med Let's Dance och Daniel umgicks parallellt med sitt datorbygge.

Lördagen ägnades åt att städa bort jul och nyår och det var skönt att få det gjort. Nu är det bara att vänta på våren, eller? Kvällen skulle tillbringas hos Elin och sen vi berättat det för Tove var hon hur ivrig som helst. "EliTias! EliTias! EliTias!" lät hon resten av dagen. Hon ville inte sova middag fast hon var trött, kanske hon var för uppspelt. Jag tog i stället med henne på en moddskumpig barnvagnspromenad och då somnade hon till min stora förvåning!

Vi åkte iväg vid fyra och Tove tjatade "EliTias" hela vägen dit. När vi väl kom fram öppnade Elin dörren och Tove räckte över presenten vi hade med oss sen frågade hon "Tias?" Men sen vart hon ändå lite blyg och det tog ett tag innan hon vågade närma sig Mattias på riktigt.

Vi fick jättegod mat (receptet tack!?) och även Tove lät sig väl smaka. Som efterrätt blev det en nästan översmaskig paj! Så gott och så nyttigt! (Måste det väl ha vart då det var nötter i??) Tove underhöll både sig själv och oss och visade ingen brist på energi medan fyra vuxna låg utslagna i soffan. (Det måste varit pajen...)

På hemvägen hann vi nästan hem innan Tove somnade för då satt hon och upprepade "'ögt upp 'uset!" hela vägen, vilket betydde att Elin bodde högt upp i huset. (Våning 8) Väl hemma slocknade hon direkt i sängen igen och vi segade på en stund innan även vi somnade in. En väl använd lördag!

Inga kommentarer: