torsdag 28 januari 2010

Det snöar...

Det kunde ju faktiskt blitt så att man inte tog sig till jobbet i morse. När jag kom ut genom dörren kunde konstateras att plogbilen inte nått vårt område. Ca 15 cm snö på gångvägarna mellan husen. Parkeringen var likadan och där stod redan två grannar som hade kört fast, en i det lilla uppförslutet på utfarten på parkeringen och en bara allmänt i en driva. Ena grannen uttryckte sitt missnöje med att köra odubbat just då.

Det verkar ju lovande det här, tänkte jag, men jag har ju ändå dubbade däck. Mot vårat garage hade det drivit ihop så jag fick börja med att skotta bort 30 cm snö. Jag svor lite inombords att man inte borde behöva göra det när man är höggravid! Sen var det dags att testa däcken. Ut ur garaget gick bra. Framåt vidare inte lika bra. Fick backa och ta sats och styra lite hit och dit och då gick det framåt om än inte rakt.

Jag vågade inte ta sats och köra förbi grannen i backen, tänkte att jag kommer glida in i honom ifall det skiter sig så jag valde att köra genom området istället. Då var det i alla fall nedförsbacke. Det gick fint nästan ända ut på vägen (som inte heller var plogad än!). Där hade de plogat upp en vall rakt över min tänkta utfart. Men på andra sidan vallen fanns plogad gångväg och jag backade och tog sats över vallen och snirklade mig ut på vägen via gångvägen. Ingen ska säga att jag inte kämpade för att ta mig till jobbet idag!

De större vägarna var plogade som tur var och det gick smidigt ända fram. Känns som många lämnat bilen hemma alternativt fastnat nånstans för det var inte lika mycket bilar som vanligt. Sen ska man bara hem igen och nu snöar det mycket igen. :-( Dessutom är det kör idag. I Norrtälje. Det är ju fan att det ska krocka med snökaos igen!! Får se hur det ser ut på eftermiddagen...

Inga kommentarer: