onsdag 6 januari 2010

Kyligt ute? Rensa inne!

Väldigt skönt med en ledig dag mitt i veckan. Skulle jag kunna vänja mig vid utan större problem. Igår kväll smidde vi planer för dagen. Tåget till Täby, lite shopping och fika, tåget hem igen. Tåget för Toves skull, shoppingen och fikat mest för vår skull. Men det var ju dryga tjugo minus när vi vaknade och det kändes plötsligt inte lika självklart att ge sig ut.

Istället blev det hemmapyssel stärkt av gårdagens text. Min idé är ju att om alla förråd är fulla har man för mycket saker. Om man då vill ha in mer saker får man göra enligt principen en in - en ut. Alltså, rensa bort gammalt om du vill ha plats för nytt. Min sambo har mer principen att om förrådet är fullt, bygg ett större/nytt. (Han säger nu att det minsann inte alls är så, att det bara är elakt förtal...haha..) Hur som helst så försöker jag köra mitt race så gott det nu går. Även om det är ryckvis.

Jag har således ägnat dagen åt rensning av mina kläder och skor. Jag fick hjälp av Tove så det var bäst att hålla koll på att kläderna jag skulle spara inte plötsligt låg i en av slängpåsarna. Jag vek tillbaka kläderna i lådorna och vände ryggen till, då låg de på golvet igen. Så höll vi på. Men några kassar med kläder blev det i alla fall och ordning i mina lådor. Jag lyckades slänga en tio par skor också. Förut var jag en riktig skodåre och jag har haft många men nu är det få som används utan de låg bara och tog plats. (Givetvis slänger jag inte fina kläder och skor utan de hamnar i Erikshjälpens insamling.)

Genast känner jag mig lite lättare. Skönt!

Inga kommentarer: