onsdag 21 januari 2009

Upptagen och därför lovlig??

Jag har funderat länge på det här med singlar och icke-singlar på dansgolvet och även andats lite om det här och var i bloggen.

Nu har jag fått svart på vitt att det finns lite olika sätt att tänka om den man dansar med. Jag skriver ur ett manligt perspektiv nu eftersom det är det jag själv får ta del av. En ofattbar stor procent av de killar jag dansar med är singlar, så det färgar dessa punkter lite grann.
  1. Ah, den här tjejen är singel och alltså finns potential här, kanske läge att mysa lite extra. (Jo, visst händer det även mig ända tills de inser fakta och vi hamnar på punkt 3.)

  2. Ah, den här tjejen är singel, då är det bäst att hålla sig på mattan så att hon inte tror att jag är intresserad av annat än dans. (Förnuftigt inte sant!?)

  3. En upptagen tjej, men gud så trist, jaja, jag kan väl prata av den här dansen då... (Ursäkta att jag råkar va en av de lyckliga... för jo, det händer faktiskt!)

  4. En upptagen tjej, gud så trevligt, här kan man mysa på helt safe! Hon förstår ju ändå att jag inte stöter på henne. (Hur tänker de här killarna egentligen???)

  5. En tjej, trevligt, nu dansar vi! (Tack och lov verkar de flesta tänka så!)

Punkt 3 och 4 är mest intressanta eftersom jag råkar vara upptagen och upplever båda lite nu och då. Jag har varit med om ett tydligt exempel på att jag blev ointressant när jag berättade att jag var gravid. Ingen mysfox längre sen dess. Så trist eftersom han va en toppfavorit. Då. :(

Punkt 4 då. Att man är upptagen betyder nödvändigtvis inte att man inte påverkas av beröring eller andra komplimanger. Att man är upptagen betyder inte att det är fritt fram, det borde vem som helst begripa. Dels för att man såklart ändå har sina egna gränser och dels för att det finns en partner, kanske i lokalen eller hemma, att ta hänsyn till.

Jag vet att jag tjatat om det förut, men man måste vara lyhörd för den andras signaler. Alla relationer ser olika ut och har olika regler och det måste man känna av. Man kan också se varje dans som en kort relation och då gäller samma sak. Därför dansar man inte lika med alla. Att jag dansar på ett visst sätt med en kille betyder inte att det är mitt sätt att dansa, utan det är mitt sätt att dansa med just honom.

Jag ser inte upptagna män som lovligt byte, snarare tvärtom. Jag har respekt för andras förhållanden och vill inte bli föremål för någon frus eller flickväns svartsjuka. Istället försöker jag vara extra lyhörd för vad det är som gäller. Hellre "fråga" försiktigt än att spela ut hela sitt register på en gång. Dans kan vara nog så intressant ändå.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker av vad jag läser i bloggen att du verkar ha en vettig inställning till det här med dans och gränser.

Sven sa...

Jag erkänner!
Punkt 2 och 4 är jag...

Anonym sa...

Mmm...
Skulle ljuga om jag sa att jag inte påverkas av huruvida kvinnan är singel eller inte...
Visst skulle jag vilja vara en '5:a'...och är det säkert i majoriteten av fallen...
Men...4:an stämmer definitivt in på mig emellanåt...

;)

Anonym sa...

Frida: Mycket intressant. Det ligger mycket sanning i det du skriver. Själv brukar jag inte bry mig om ifall de jag dansar med är singlar eller upptagna - jag är ändå där för att dansa.

Jag får väl återkomma längre fram med en justering ifall jag ändrar mig när jag har börjat fatta att jag själv är singel.

Sven sa...

Jag tycker mig kunna känna av om tjejen är "mottaglig". ÄR hon det är hon nästan farligare än singlarna. Är hon INTE det så kan jag verkligen bjuda på min bästa dans...

Jennie L sa...

Intressant..
Jag var länge rädd för ett förhållande just av den anledningen att kanske få dansa ännu mindre...lite konstig tanke egentligen.
Jag kommer alltid att vara jag. Ingen massa i form av 2. Nu är jag i ett undrerbart förhållande som jag är mycket rädd om, men jag hoppas verkligen att killarna fortsätter flirtandet, mysandet och dansandet på dansgolvet för det klarar jag mig inte utan ;)