fredag 23 januari 2009

Facebook...och poängen är...??

Jag har försökt låta bli Facebook. Mitt Internetanvändande gränsar ändå till missbruk. Men nu råkade jag Googla på en sak och var tvungen att logga in på Facebook för att få veta nåt. Jaja, jag gjorde det då. Men inte fick jag veta nåt ändå. Man är visst tvungen att va vän för att få se folks profiler. Suck.

Men vad är nu vitsen med Facebook? Att samla massor av "vänner" i en lista. Folk man annars inte har kontakt med, förmodligen med flit? Ja, jag är ju något kontakträdd som ni kanske vet. Jag kan tycka att vänner som man träffar IRL förmodligen är de som betyder nåt och de man inte träffar så ofta kanske man har kontakt med ändå?

För mig är det ett typexempel på att låtsas. Åh, vi kan va "vänner" på Facebook. Är det verkligen värt nåt? Jag tycker det är illa nog med Dansmaffian. Jag har just nu 92 vänner där. De flesta är folk som jag gärna hejar på, delar en kram eller dansar med. Några få är närmare vänner och en hel liten drös undrar jag varför jag är "vän" med. Såna jag inte alls känner och såna jag inte ens gillar att dansa med. Känns som vissa vill vara "vän" bara för att de verkar populära om de har många vänner. Skulle gärna rensa ut lite folk i listan men så kan man inte göra för då är man otrevlig. Så man får låtsas tillbaka istället.

Jag kanske blir Facebook-biten, den som lever får se. Men jag känner inte direkt att Facebook skulle fylla ett tomrum i mitt liv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Frida!
Jag brukar kolla in din sida mellan varven. Tycker du har bra åsikter och du och jag verkar tänka likadant om mycket. Facebook likaså.. har bojkottat det av skälet att alla andra ska ha det..;o) Jag har precis startat en ny blogg efter nåt års uppehåll. Kolla den om du vill. Ha det bra å dansa på!!