tisdag 6 januari 2009

Att göra sig av med böcker

Jag har för mycket böcker. Jag har ju skrivit det förut, vi har två bokhyllor och fler ska det inte bli. Men de är överfulla. Jag har redan gjort en ge-bort-hög men vet inte vem som vill ha dem. Jag sökte lite på nätet om hur man ska bli av med sina böcker eftersom det är tabu att slänga dom och hittade följande fantastiska text i bloggen "Rensa i informationsröran"
"Åh, jag vet vilket tabu det är att slänga böcker! Jag vet hur folk vrider sig som maskar när man för detta fruktansvärda på tal – att man skulle slänga en bok.

Det är därför jag säger det här: Släng böcker. Släng dem! Släng dem i papperskorgar, soppåsar, containrar. Slit sönder dem. Elda upp dem. Strimla dem, hacka dem, gräv ner dem i trädgården. Släng dem på vilket sätt du vill. Öva dig i detta!"

Hehe, precis en text i min smak. Läs hela inlägget "Att göra sig av med böcker" och även "Rensa ut gamla böcker" I denna ganska korta och avslutade blogg får du också hjälp med mycket annat som stressar oss utan att vi märker det. Tidningar, TV, reklam, E-post och Internet.

Inga kommentarer: