måndag 26 januari 2009

Tjejstylingkurs med Lina

Hela den här helgen har varit helt galet kul så jag vet knappt vart jag ska börja. För mig var syftet med den här kursen dels att få ett tillfälle att umgås mycket med Elin, dels att lära känna lite nya tjejer och sen förstås att lära mig lite dansmoves.

Själva kursen motsvarade mina högt ställda förväntningar. Jag var ändå en av dem som det här var minst nytt för. Jag har tragglat hållning och danscenter med Lotta hela hösten och det börjar sitta mer och mer. Jag har ganska varierat fotarbete även om jag fick lära mig typ sju nya kickar och lite andra grejer som jag kanske kan plocka in i min dans. Jag är bra på att musikanpassa även fast jag aldrig räknar. Men kursen gav mig ändå väldigt mycket. Lina visade sig vara klippt och skuren som kursledare och fick gruppen i bra stämning.

Några av tjejerna var på Mobergs på lördagskvällen och dansade till Zlips precis som Elin och jag och där släppte vi också lös i en improviserad diggring. Så himla kul. Jag tror alla hade behov av det efter lördagens ganska jobbiga kroppsövningar.

På söndagen släppte nog allas spärrar och alla vågade leva ut i sin dans. Det var flera övningar där man verkligen var tvungen att synas och tänka själv, till exempel koreografin. Väldigt kul och nyttigt. Vi skrattade oss igenom pauser och luncher och koncentrationen var väl inte på topp där i slutet av söndagen så Elin, jag och Ellen KAN ha flippat ur lite där längst bak i salen...

Jag önskar jag kom ihåg alla galna historier som jag skrattat åt under helgen. Men jag får nöja mig med att minnas eftersnacket som kom att handla om fox och socialdans. Jennie avslöjade att hon tänker ta häng på mig på socialgolvet så alla killar som dansar med mig liksom får henne på köpet utan att de vet om det. Two in one liksom. Då vet hon att hon bara kommer få bra danser. Helt sagolikt roligt.

Kurshelgen blev ännu roligare än jag hoppats med alla kända, halvkända och okända tjejer. Så skönt att ha all fokus på oss och "slippa" killarna för en gångs skull. Och vi kom fram till att om vi samarbetar istället för att konkurrerar på socialgolvet har vi mycket att vinna.. ;)

Jennie har skrivit en blogg om kursen på DM och nästan alla tjejer som var med har kommenterat. Alla verkar jättenöjda och haft lika kul som jag. :)

Inga kommentarer: