måndag 29 juni 2009

Framme på Öland!

Häpp, häpp här kommer första Ölandsinlägget!!! *hörde jag ett Jippi!??* Haha!
Jag ska försöka fylla på med bilder sen, kanske när jag kommer hem och dessutom kanske inläggen kommer fyllas på vartefter jag minns små anekdoter så keep in touch!!

Dags för en första rapport från Öland. Resan ner gick som på räls och vi var nere halv tolv på fredagsnatten. Våra stuggrannar välkomnade oss och hade fixat nyckeln så vi kunde komma in i vår stuga. Daniel och jag gjorde bara de bestyr som absolut behövdes innan vi lade oss. Trixade lite med barnsängen, tog lite fika och hälsade runt på lite folk. Elin försvann iväg i stugbyn och trillade ner i sängen fram på småtimmarna.
Bror dök också upp under dagen


Det var jätteskönt att vara på plats på lördag morgon och hinna packa upp allt i lugn och ro. Det är lite att pyssla med innan stugan känns som hemma. Partytältet ska upp med lampor i taket, grillen ska monteras och alla övriga prylar och all mat ska portioneras ut på lämliga platser. Att bo i stuga blir lite vad man gör det till och år efter år så kommer man på nya saker som gör livet lite lättare eller roligare.

Alla som bor i stuga vet ju att garderoberna är helt värdelösa. Två garderober med EN hyllla i varje. Perfekt klädförvaring för fyra personer....NOT! Det brukar bli att alla kastar in sin väska på varsin hylla och sen för man gräva bäst man kan. Förra året kläckte jag världens bästa idé (enligt mig själv) och vi inhandlade två klädgarderober och två skofack på Ikea. De hänger nu så fint här i garderoberna och vi har fått några hyllor var för våra kläder och prylar. De svalde oväntat mycket och det blev så fint så! Jag har självklart stolt visat upp vår garderob för hänförda grannar och räknar med att bli kopierad till nästa år. :)
Danskvällen Shake/Expanders
Lördagen ägnades mest åt uppackning, mat och att hälsa på folk som kom förbi vartefter de var framkomna. Första danskvällen bestod av nonstop med Shake och Expanders. Jag hade första halvan av kvällen och Elin och jag piffade och duttade innan vi knallade upp till logen. Det var faktiskt mindre folk än jag trott den kvällen, riktigt dansbart och inte lika sardinburksaktigt som det brukar. Jag hade en riktigt rolig danskväll även fast den var kort. Dansade lustigt nog bara med kändisar och körde av en slump ett alla-Stockholms-BSA-killar-rejs som avslutning. Hihi.

Lämligt nog finns det några toppfavoriter samlade här på Öland men olämpligt nog har alla tyvärr inte lika gott ölsinne så det blev till att tvärnobba en för att slippa riskera ett hrm...betående nerlägg eller så ;), tråkigt (och pinsamt för honom kan jag tycka) när man sett fram emot att dansa med just honom, men jag lyckades för övrigt inkassera ett en hel liten drös grymma danser på rad! Lyckos mej!!

Jag bytte av Daniel vid halv tolv i stugan och gjorde mig i ordning för natten eftersom jag hade morgonen med Tove dagen efter och jag ville inte hamna helt i ofas med dygnet så direkt. Jag minns förra årets misstag även fast jag även ammade på nätterna då. Tyvärr somnade jag inte förrän vid två ändå på grund av helt onödiga oroliga tankar som fladdrade runt i huvudet och inte lät mig vara. Men när jag såg Elin komma ner från dansen somnade jag på stört. Kanske att det kändes tryggt med sällskap, inte vet jag.

2 kommentarer:

Puman sa...

*Woohoo* ett livstecken från Ölandstokeriet! Kul att ni har kommit på plats och har skoj, jag ser fram emot nästa uppdatering!
KRAM

Anonym sa...

Jippi! Försöker låna mig till en känsla av hur det en gång var..

Li