lördag 20 juni 2009

Ölandsförberedelser

Midsommardagen i dag har gått i Ölandspackandets tecken. Jag hade föresatt mig att plocka ihop alla pryttlar som ska med idag och det har jag i princip gjort. Stugorna är inte sådär väldigt välutrustade så man har liksom insett vartefter vad man ska ta med för att få det precis så bra och semestrigt som man vill ha det. Plus att man måste packa för både stekande sol och blötaste regn. Man vet ju aldrig.

Listan är ganska lång men det mesta ligger nu i en hög på gästsängen och jag har också kompletteringshandlat det som tog slut förra året så det känns ganska lugnt. Vi håller också på att försöka lösa frågan hur vi ska få plats med allt nu när vi är fyra i bilen. Toves packning är mest skrymmande trots att hon är så liten. Barnvagn, barnstol och barnsäng plus skötutrustning, kläder och leksaker.
Nyvakna pyjamastjejer från förra året. :) Då var det amma på nätterna som gällde. Jag har faktiskt alla chanser att vara lite piggare i år!

I morgon får jag väl ta itu med klädfrågan. Det är ju hopplöst att veta vad man vill ha på sig redan nu så helst skulle jag vilja ta med hela garderoben. Men det går ju inte nej. Jag ska (som tur är ur detta avseende) bara dansa hälften av kvällarna så jag behöver bara lista ut fyra dansoutfits (med ombyte) men det är jobbigt nog. Dessutom vill man röra sig på campingen utan att se ut som en slashas. Och tänk om det kommer regna hela tiden? Neeeeheejdå, det gör det ju bara inte!!

Om det är nån som får för sig att vilja ta en dans med mig på dansbanan i år så är det lördag (första halvan), söndag, tisdag och torsdag som gäller. Annars får man komma ner till stugan och bjuda upp helt enkelt. Jag lär sitta där utanför, inlindad i en filt med tända ljus och en kopp te, knapprandes på datorn med Rascal Flatts svagt i bakgrunden. (I alla fall de första kvällarna när stugbyn är relativt tom på folk under dansen.) Har man tur har jag också nybakt kaka att bjuda på. Förra året tyckte jag faktiskt att mina dansfria kvällar var riktigt mysiga. :)

Inga kommentarer: