måndag 15 juni 2009

Min uppfinningrike far

Den här helgen har ju i princip regnat bort. Vi har inte gjort så mycket nytta alls utan mest varit inne och pysslat. Igår åkte vi ut till pappa på eftermiddagen och fortsatte att göra ingenting där istället.

Barnstolen som har funnits hos pappa har försvunnit med ex-sambon och den här gången tänkte vi inte på att ta med vår. Vi har tänkt köpa en ny ut dit men det har inte blivit av än. Men pappa började klura på det där förstås, klart man måste kunna tota ihop en barnstol. Jag riktigt såg hur hjärnan började arbeta. Han hämtade en stegstol som hade rätt höjd men den hade ju inget ryggstöd. Hm....så sa han plötsligt "Jag går ut en stund..."

En liten stund senare kom han tillbaka in alldeles nöjd med en avsågad diskbalja och skruvdragaren i högst hugg och skruvade fast den på stolen. Tadaaa!! En barnstol! Haha. Om det kommer mindre barn på besök krävs nog en riktig ändå men uppfinningsrikedom är det gott om. :)

"Det är ju smidigt när man har bandsåg" sa pappa. Och så berättade han att han brukar köpa såna där stora korvar med risgrynsgröt och ärtsoppa. De är precis lagom för tre portioner men ganska opraktiska att dela på och frysa in. Hur lösa problemet? Jo, självklart så läggar man dem i frysen, sen när de är stenhårda tar man ut dem i verkstan och delar dem i tre delar med bandsågen! "Ja, vadå, man måste ju använda den maskinpark man har så den inte står och rostar ihop." sa pappa. Hahaha. Sen skrattade jag åt detta i flera omgångar under eftermiddagen.

Inga kommentarer: