måndag 1 juni 2009

Positiv feedback i dansen

Jag pratade med favvofoxtjejen mellan låtarna igår om det här med feedback. Jag känner att jag ibland kanske upplevs som överentusiastisk efter en bra dans. Men jag blir ju bara så glad när det är sådär bra och då vill jag att killen ska förstå det. Jag kramas, klappar, jublar, studsar upp och ner och sprutar ur mej superlativer.

Vi tyckte nog båda att tjejer generellt är bättre på att ge positiv feedback. Hon, som också dansar mycket med tjejer upplever att hon får feedback ofta och inte bara av de hon känner. Kanske är de där superkillarna så vana att få höra att de är bra så de bara "jaja, jaha, det var ju bra" medan man själv om nån råkar säga nåt kan leva på det i en vecka.

Toppfavoriterna är däremot duktiga på det där. Kanske en anledning till att de är toppfavoriter. Även fast alla kanske inte säger så mycket så får jag veta vad de tycker på andra sätt. De höjer mig och jag höjer dem. Tror fan det blir bra dans då!

1 kommentar:

Puman sa...

Så sant så sant. Undrar hur det ser ut i de delar av landet där det faktiskt råder killöverskott på danserna istället för tjejöverskott. Är det omvända förhållanden i feedbacken där tro? Och hur kan det komma sig att en del killar verkligen inte verkar kunna ta åt sig av bra feedback utan snarare verka ännu mera osäkra på sin dans..? Skulle vara kul att se hur killarna upplever det hela.
KRAM och tack för mysiga danser och trevligt sällskap!