fredag 12 juni 2009

Ölandskrönikan

Jahapp, nu är den ute. Jag hoppas att den ska tas på rätt sätt. Jag älskar ju Ölandsveckan och även fast det dricks ovanligt mycket, märks det ovanligt lite. Både på campingen och på dansgolvet. Jag tycker inte att det brukar vara stökigare på logen än på något annat dansgolv. Bara väldigt trångt.

Det som jag vänder mig emot är DMs fokusering på alkohol förra året som enligt mig inte översensstämmer alls med verkligheten väl på plats. Jag upplever Öland som så himla mysigt och trevligt och så vill jag gärna att det ska fortsätta vara. Däremot kan fel signaler dra till sig folk som vi INTE vill ha där. Såna som kanske inte alls är intresserade av dans utan som bara kommer och förstör.

Det är också tråkigt när några enskilda individer påverkar många andras vecka, vilket hände lite förra året. Det hade inte heller primärt med alkohol att göra men kanske med bristande hänsyn som en bieffekt av alkoholen. I år kommer det vara lite hårdare regler också, så det blir säkert bra.

Alla vi som brukar åka dit vill ju att det ska fortsätta vara så mysigt som det har varit. Trevliga människor att kramas med vart man än vänder sig på campingen. Årets mesta dansmingel. Som sagt. :-)

Läs krönikan här.

1 kommentar:

Malin sa...

Det var mycket bra skrivet och viktigt ämne att ta upp. Som du skriver så är det ju dansen och det sociala som ska vara i fokus. Hoppas ni får en riktig trevlig vecka där hela familjen!
Kram Malin