lördag 20 juni 2009

Lugn Midsommar och bror i TV

Midsommar har passerat relativt obemärkt förbi. Sedan vi flyttade hit har vi haft fest varje år på midsommar, men i år blev det inte så. Vi fattade liksom inte att det var midsommar förrän det var för sent och det har varit så mycket annat planerande hit och dit för andra saker senaste tiden.

Vi tillbringade Midsommaraftonen helt själva i vår lilla familj och det blev faktiskt en jättebra dag på alla vis. Lugn förmiddag och sedan när Tove vaknat begav vi oss till det lokala firandet för att titta lite folk och höra lite spelmansmusik. Tove tycker jättemycket om musik och dans och härmade rörelserna som barnen i ringen gjorde.

Middagen bestod i vanlig ordning av sillförrätt med nubbe. Fantastiskt gott! Till och med öl är gott ihop med sill och nubbe. Tove tyckte också om sill, hon fick dock inte smaka nån nubbe. Varmrätten var grillat med ett av favoritvinen och efterrätt var den traditionsenilga rabarberpajen, dock med inte lika traditionsenliga jordgubbar i till hälften. Det var en god variant som lär återkomma! Vädret var ganska fint hela dagen och molnen strök förbi vid sidan om vår lilla metropol så vi kunde vara ute mest hela tiden.

På kvällen tittade vi på midsommarprogrammet från Läckö slott där bror ramlat in i föreställningen mest av en slump och han var med i rutan mycket och såg väldigt stilig ut tyckte vi. Jag undrar hur länge sen det var han dansade sånt där senast?? Men det såg ut att gå fint! :)

Efter programmet började "Livet från den ljusa sidan" och den var det länge sen vi såg så vi tittade på den. Så himla bra!! Man sitter bara och myser och fnissar hela filmen. Romantisk komedi av klass!! Perfekt slut på en jättetrevlig dag.

Om du inte såg programmet från Läckö kan du kika på SVT Play, länk här. Bror är med precis i inledningen när midsommarstången bärs in och sedan dansas det 16:20 och 36:40 in i programmet.

Inga kommentarer: