fredag 12 juni 2009

Tråk-Jannez och galet roliga Insane!!

Dans igår, äääntligen fint väder! En riktig sommarkväll blev det. Vi var ganska sena in och fick parkeringsplats längre bort än nånsin. Väl framme, en kvart sena upptäcker vi att det är en mil kö. Jag har ju tyvärr ingen hyfs i såna lägen och plötsligt var vi inne. *visslar*

Jag hade sett fram emot den här kvällen. Det var längesen jag dansade till Jannez känns det som och sist minns jag som riktigt bra och nu såg jag fram emot lite nya låtar eftersom de släppte skiva dagen innan. Väl inne hade det väl hunnit gå några låtar sådär och vi tog plats på golvet på en gång. Som vanligt när det är Jannez var det väldigt få guldkorn på plats, så det blev till att leta eller hoppas på att bli hittad. Det gick väl hyfsat.

Men Jannez...alltså jag försöker verkligen tycka om dom....men det går ju inte när de spelar så jäkla sunkiga låtar. Nu var det nästan värre än vanligt, efter en timme var jag nästan kräkfärdig. SUCK!!!! Jag tyckte de lät mer dansband än nånsin så näe!!! Enda ljusningen är att Jörgen sjunger ibland och han har en väldigt behaglig röst. Och så är det ju nåt visst med basister... ;)

Innan paus var det gammtjo enligt tradition och varken Elin eller jag hade nån karl till hands. Vi kollade en stund på hambon och jag tyckte det inte såg så svårt ut att dansa killsteg (vaddå, jag har ju dansat tjej TVÅ gånger nu så hur svårt kan det va!!?) så jag drog ut Elin i en hambo. Det gick fakiskt över förväntan. Om Elin hade kunnat sina steg så hade vi varit kung. Vi får öva på Öland. :) Schottis är ju lätt, i snoan var vi inte så bra på att ta oss framåt i snurrarna och pariserpolka kan vi ju inte alls, men kollade hur man skulle göra, framåt, bakåt, framåt och snurr och klappe-klappe-klapp och sen imroviserade vi. Skitbra! Haha.

I pausen gick Elin och jag och kikade på nya åkattraktionen "Insane". Vi stod och kände hur det hisnade bara där nerifrån marken, men vi är ju båda barnsligt förtjusta i just berg-och-dal-banor. Den här var nåt visst eftersom vagnen hänger och gungar runt sin egen axel. Iiiiii!!

Efter paus var det bättre repa som vanligt, men man kan inte säga att det var bra. Jag blev dock uppbjuden av några bra killar så jag hade roligt. Plötsligt stod Elin färdig att gå. Klockan var visst tio. Men de spelade för fullt och det har visst blivit sommarsäsong och då håller det på till elva. Men Elin var less och ville hem och vi hade ju inte räknat med mer dans så jag sa att ok, då åker vi.

På väg ut ser jag Insane igen och känner att det här kanske är enda gången vi är på Grönan ihop i sommar. Vi borde åka den så har vi det gjort. Elin är verkligen inte svårövertalad i såna lägen så vi skuttade hand i hand och köpte biljetter (60kr för ett åk, Insane!!) och köade 20 min innan vi fick åka. Bara att se när Elin försökte ta sig upp i stolen, som var ganska hög, var en attraktion i sig. Sen bar det av. Helt galet och kul!! Jag brukar inte skrika så mycket faktiskt, men det var ren instinkt.

Sen promenerade vi iväg mot bilen, alldeles adrenalinfyllda och glada. Det var tur att vi gjorde det där åket, då blev det ändå en lyckad kväll trots Jannezeländet. Jag är ganska besviken på dansen faktiskt och det blev alltför tydligt vad som krävs för att jag ska ha en bra kväll till Jannez..

Kolla in när Danny testar Insane!

Inga kommentarer: