måndag 1 juni 2009

Sommarkryss med CC & Lee

Jag vet knappt vart jag ska börja. Den här kryssningen var verkligen helt otroligt härlig!! Det var ju kanonväder hela helgen och det såg vi verkligen till att njuta av till sjöss! Jag, Daniel, Micke och Maria, mästerkryssarna, var det som kom iväg även denna gång. :)

Vi träffades redan på tåget och eftersom vi kom fram tidigt så checkade vi in och sedan gick vi på båten Gustaf af Klint som ligger bredvid terminalen och kylde oss/värmde upp med några glas i den stekande solen. Så mysigt och man kände direkt att det skulle bli en kanonhelg. Dessutom hade de faktiskt en av "mina" drinkar på listan. Kors i taket!

Sen hoppade vi på Birkabåten, snyggade till oss och knallade iväg till a la carten. En riktigt bra trerätters denna gång (förra gången var ju sådär för ovanlighetens skull). God mat med gott vin till. Vi hade väldigt roligt under middagen och tog massa roliga kort! Dessutom, dagen till ära var hela Robinsongänget på båten och satt nedanför oss, så vi fick unik inblick i skvallerfotografernas vardag. Ingen av oss hade sett ett enda avsnitt och hade ingen aning om vilka av alla som var "kändisar", så spektaklet blev ganska patetiskt.
Man kan undra vad jag och Maria tänkte på när vi valde
de här snubbarna!?


Efter maten tog vi med oss drinkarna upp på däck 11, löparbanan. Där hittade vi ett perfekt soligt hörn i lä där vi kunde sitta och njuta av solen och prata strunt tills dansen började. Daniel var förstås tvungen att testa några starter på banan. Det var verkligen en helt otrolig kväll vädermässigt, alldeles stilla på vattnet och en fin solnedgång.

Väl nere i danssalongen var det dags att premiärdansa till CC & Lee. Jag har lyssnat på deras skiva fram och tillbaka till jobbet senaste veckorna så jag kan deras låtar ganska bra vid det här laget. De började väldigt bra, första två buggen och första foxen var kanon och man kände att "jäklar, det här blir ju hur bra som helst!" Sen hände nåt och resten av första timmen var ganska trist. Halvdan repertoar med låtar som den inte hände nåt i. Energinivån sjönk betydligt.

Det blev också väldigt fullt och stökigt på dansgolvet till nästa timme med blandad dans och fans, så vi drog oss småningom ut på akterdäck där man också hör musiken och det dansgolvet hade vi i princip för oss själva. Vi dansade utomhus till klockan ett i bara linnet. Så himla SKÖNT!!!! Till sista timmen hade det lugnat sig där inne så vi dansade in igen och röjde på sista timmen på dansgolvet.

Det låter väldigt bra om CC & Lee. Välrepat, energifyllt och bra arr. Lite som en blandning av Blender och Friends. MEN repertoaren gick helt klart i vågor. Deras eget material från skivan och en del andra riktigt bra låtar blandades med en del äldre, och i mina ögon, sunkigare låtar. (t ex Achy Breaky Heart och Ob-La-Di, Ob-La-Da). De spelade också sina hits flera gånger vilket var lite trist. Dels för att det generellt är trist att höra samma låt flera gånger under kvällen och dels för att jag gärna ville höra mer av deras repertoar. Det vore i alla fall jättekul att dansa till dem på en vanlig danskväll någon gång.

Efter dansen blev det sedvanlig nattmacka och jag vet inte vad det var i räkorna den där kvällen för samtalet spårade bara ur mer och mer. Till slut var vi tvungna att gå och lägga oss så vi inte skulle få bestående men av våra nattliga konversationer. Hahaha.

Vi tajmade frukosten perfekt som vanligt och tog den med oss upp på soldäck där de körde musikfrågesporten eftersom det var fantastiskt väder och sedan satt vi där och åt, drack, solade och underhölls tills Robinsonarna skulle visas upp. Då gick vi och shoppade lite innan dansen. Vi var mer sugna på sol än "Leende guldbruna ögon" när det var dansdags och hoppades att coverbandet skulle spela nåt dansbart på soldäck i stället, men efter några låtar knallade vi ner till danssalongen istället.

CC & Lee verkade glada och se oss för det var i princip ingen som dansade. Men med vår hjälp blev det lite rörelse på dansgolvet under deras timma. Den timmen var det bara bra låtar så det var väl gräddan av deras repertoar. Efter dansen blev det en snabb dusch innan det var dags att ta sig av båten och hem. Vi skulle ju bara hem och vända för att susa iväg till Yesterday och Scotts. Vi var alla ganska möra och trötta efter all....sol.... men skildes åt på stationen med Öland som nästa gemensamma mål! Härligt! :) :) :)

Inga kommentarer: