måndag 15 juni 2009

Jakten på den försvunna mjölken!

Nu ska jag berätta om hur snurrig jag kan vara när jag är trött.

I torsdags när jag kom hem efter dansen var klockan strax före tolv. Jag var som vanligt hungrig och bredde två mackor och tog ett glas mjölk. Mjölken i glaset tog slut innan mackorna så jag var tvungen att fylla på och gick således till kylskåpet för att hämta mer mjölk. Men där fanns inget mjölkpaket. Men???

Jag vet ju att jag tog ett glas, hällde i mjölk och ställde in mjölken igen! Jag snurrar ett varv i köket och spanar efter mjölkpaketet. På bordet....ingen mjölk, på bänkarna...ingen mjölk. Hm...tog den slut och jag slängde paketet? Jag minns ju att det inte var så men det är ju uppenbarligen borta så jag kikar in under diskbänken. Nä, ingen mjölk. Men det visste jag ju.

Hur dum i huvudet kan man va? undrar jag där mitt i natten. Ett mjölkpaket KAN ju inte bara försvinna! Eller??? Hm...så vad har jag gjort...just det, jag hämtade en tidning i arbetsrummet, kanske jag tog med mjölken dit?? Går dit och kollar. Ingen mjölk.

Jag kollar kylskåpet igen, alla hyllor där vi inte brukar ha mjölk och ah! kylskåpsdörren!.. nä....ingen mjölk. Jag har ju tagit fram bröd också...rycker upp dörren till brödskåpet...nä, ingen mjölk.


Listig rackare!

Jag är helt säker på att jag inte är ensam om att göra såna här grejer. Man höll i nåt nyss och så finns det bara inte sekunden senare. Man känner sig bara så fantastiskt korkad.

Jag sliter nu i desperation upp alla köksluckor i köket och se där....!! Där står mjölken bland glasen och känner sig påkommen! Jag har helt enkelt tagit fram mjölken ur kylen, plockat ner ett glas, hällt i mjölk, ställt upp mjölken där glaset kom ifrån och stängt luckan.

Smart!

2 kommentarer:

Thomas A sa...

Du är inte ensam. Undrar vem som är smartast bara. Det tog lång tid innan jag hittade den "borttappade" fjärrkontrollen till TVn i kylskåpet... *suck*

Puman sa...

Seriöst tjejen, är du och jag släkt?
Lyckas också med sånt.
KRAM