torsdag 12 november 2009

Söndagsmiddagen

Jag inser att jag alldeles glömt bort att skriva nåt om middagen i söndags eftermiddag. Mest för mitt eget minnes skull vill jag gärna skriva ner nåt nu. Vi hade i alla fall ett danskompispar över på middag i uterummet som var fyllt av tända ljus. Mysigt.

Jag var lite orolig hur Tove skulle bete sig eftersom hon har visat en del bushumörstendenser på senaste tiden, framförallt vid matbordet. Höga ljud som aldrig går att få tyst på, banka med besticken etc. När det blir så så är det liksom svårt att prata och umgås utan allt fokus hamnar på henne. (Vilket såklart är poängen.)

Men hon var jätteduktig och jättehungrig och en halv potatis hade gått ner innan fisken ens var framdukad. Saffransdoftande fiskgryta med nyskalade räkor stod på menyn med den berömda (iaf hemma hos Elin ;) plommonpajen som efterrätt när Tove somnat. Gott som sjutton om jag får säga det själv.

Söndagsmiddag är trevligt, det blir inte så sent även om man hinner umgås många timmar. Uterummet är exemplariskt för middagar även fast man får styra värmen lite vartefter så här års. Med mörkret utanför och stearinljus innanför är det liksom svårt att inte sitta och småprata och mysa i höstrusket. :)

Inga kommentarer: