måndag 16 november 2009

Grått väder och rosa kläder

Igår var en fantastiskt slö dag. Det här grå vädret ger ingen energi direkt utan man vill helst kura ihop sig i soffan. Efter nio timmars sömn var det det min tur att gå upp med Tove halv åtta. Vi hade det riktigt mysigt på morgonen och tittade på kort och filmer på datorn. Tove är väldigt intresserad av kort.

Sen vaknade pappan lagom till frukost och förmiddagen gick ganska obemärkt förbi. Tove tjatade till sig lite Skyp:ande med farmor, farfar och Nina. "Pata! Nina!" När Tove somnat efter lunch la jag mig på soffan en stund. Tänkte att det kunde vara skönt att vila lite och sen kunde vi fika innan Tove vaknade. Nästan två timmar senare vaknade jag av att Tove var vaken...

Fika och sen gemensam promenad till affären i regnet för veckans handling. Var duktig och skrev en meny igen. Konstigt att det känns så jobbigt när det sen väl är gjort underlättar så. På onsdag har vi dessutom lite födelsedagsmiddag med lämplig efterrätt att se fram emot.

Sen fick Daniel mig att vara lite duktig en mikrobisk stund. Jag kollade hur jag skulle sy upp två klänningar som kan vara bra att ha nu. En svart typ finklänning och en galet rosa dansbar sak. Den rosa ser ut som ett ganska överglammigt nattlinne just nu men ska förvandlas till tunika har jag tänkt. Jag klarar inte av hur mycket rosa som helst och risken är ändå stor att jag kommer se ut som en rosa julgranskula i den när magen växt. Nån tokrosa tråd fanns däremot inte att tillgå i hemmet så det ska shoppas idag.

Tove fick nåt tokryck efter middagen och for runt som en liten toka i nästan två timmar. Bara glad men helt galet mycket energi. Hon har börjat säga tvåordsmeningar nu på allvar. Igår kunde vi höra "pappa sitta", "sitta här", "pappa läsa" och "stora bollen". När Tove väl var i säng kollade vi på en animerad film innan vi la oss vid halv tio. Jag tror att det är meningen att man ska sova extra mycket den här årstiden!

1 kommentar:

MorFar sa...

Just nyvaknad evter middagsluren instämmer