måndag 30 november 2009

Sömnig söndag

Igår var det dagen efter. Vi gick upp vid halv tio. Morfar och Tove hade då redan varit uppe ett par timmar och vi åt gemensam frukost. Sen vinkades morfar av för denna gång och vi gick ut en promenad i förmiddagssolen. Trodde vi. Det var sol i tio minuter kanske sen gick vi plötsligt i en tät grå dimma. Men skönt var det att röra på sig i alla fall.

På hemväg handlades adventsfika till kvällen och vi gick hem och åt lunch. Efter maten så var det strax sovdags för Tove och även för oss. Daniel ställde klockan på en timme men jag sov vidare en halvtimme till. Så skönt och välbehövligt. Det är verkligen lyxigt att kunna sova på dagen när det behövs. :)

Daniel var sen duktig och bytte däck på min bil, det hade ju varit frost på natten så det började kännas hög tid. Förr eller senare är det isgata på morgonen när man ska till jobbet. Tove och jag åt lite frukt och läste till han kom in igen. Tove ville sen prompt prata med Nina över Skype och hon blev så arg när Nina inte var hemma. Det gick knappt att få någon ordning på henne igen. Till slut lyckades jag avleda gråten med att rulla stora yogabollen. Det tycker hon är roligt.

Jag lekte med Tove samtidigt som jag försökte se DBK som vi spelat in. Vilket antiklimax när TM fick guldstjärnan! Nåja Shake visade i alla fall hur bra dansmusik kan va och det var väl ändå huvudsaken! Sen middag och bror kom sen över lagom till El Classico med adventsfika. En kanske inte helt traditionsenlig kombination, men gott ändå.

Skönt med en match som slutade när de vanliga brukar börja (20.45) så man kunde komma i säng i tid. Trots middagsluren så var det inga problem att slumra in igen. Polarn var dock rastlös och skulle byta sida så fort jag vred på mig i natt så alldeles bra sömn blev det inte. Men han är ganska söt ändå.

Inga kommentarer: