måndag 23 november 2009

Kryssningshelgen som gick på tok för fort

Fredag: Hade sett fram emot en hemmamyskväll framför TVn men hamnade i nån slags hormonrubbningsdepression angående min egen värdelöshet. Idol muntrade upp något till slut även fast Reza åkte ut. Om folk bara begrep hur grym hon är! (Erik borde åkt istället...och Mariette borde ta hem hela klabbet!)

Lördag: Packade för mig och Tove på förmiddagen och åkte efter lunch ut till morfar med Tove och hela bilen full av hennes grejer. Tänk att en så liten kan ha så mycket bagage. Solen sken från klarblå himmel och det kändes som jag plötsligt åkte bil i ett annat värld. Väl hos far blev det en gemensam promenad i solen och lite fika innan jag pussade Tove hejdå och åkte hemåt igen. Tove fann sig direkt väl tillrätta och var inte ett dugg bekymrad över att jag åkte. Hon hade knappt tid att vinka av mig. Hon sa föresten sin första tre-ords-mening på morgonen; "Tove sitta här!"

Vi packade oss i ordning och begav oss mot Birkabåten. Mötte upp våra vänner M&M och en kompis till dem på Gustaf af Klint. M&M hade varit på danskurs hela dagen och såg fram emot en uppfriskande dusch innan maten. Men det blev problem när vi skulle på båten. Biljettsystemet hade strulat och det stod fel datum på våra nycklar. Vi skulle inte komma in i hytterna med dem. Efter ett tag fick vi gå på men samlas i danssalongen för mer väntan och vi som skulle äta kl sex fick sedan förut att få hjälp att komma in i hytterna tillfälligt i alla fall.

Klockan var då redan kvart över sex men det hanns med en lite dusch och ombyte för de som ville innan det var dags för a la carte. God mat var det. Hade varit ännu godare med vin till. När man inte får dricka vin och inte tycker om läsk är det liksom bara vatten, med eller utan bubblor, som återstår. Helfestligt. Not!

Efter maten så blev det lite traditionella turer runt båten och ner i hytten och precis lagom se upplösningen av DBK innan det var dags att försoffa sig i danssalongen. En del dansfolk syntes till men inga jättekändisar eller måsten. Zlips äntrade småningom scenen och spelade väldigt bra. Lite blandad repertoar, trevligt och dansant på alla sätt. Zlips gjorde sig väldigt bra som gubband måste man säga! Lite som förr fast men bara killar då.

Daniel var mest på gång under kvällen och dansade på mest hela tiden med oss och några andra. Jag blev lite rädd om magen i röran och var dessutom på tok för nykter för att känna mig helt tillfreds med danssituationen. Jag dansade ganska mycket ändå men bara med Daniel och M. M&M var trötta efter kursen och jag var ganska seg jag med. Ändå somnade vi inte förrän halv fyra eller nåt.

Söndag: Vi vaknade onödigt tidigt, före nio. Men vi drog oss ganska länge innan vi slutligen tog oss upp. Våra vänner syntes inte till under frukosten, eller shoppingen eller musikfrågesporten men till karaoken sågs vi till slut igen.

Musikfrågesporten på den här båten håller faktiskt otroligt bra kvalitet. Ena killen är så GRYM på att sjunga och gjorde bl a ett bejublat framträdande med "La voix" samtidigt klättrande på alla soffryggar. Karaoken vanns också av en kille som hade riktigt härlig rockröst, det blev stående ovationer och han fick också sjunga med Zlips sen eftersom Togge var mäkta imponerad. Snart kanske de är sex st i bandet.. ;)

Vi, som alla var pigga och alerta denna dag, dansade loss under den knappa timmen som var och jag blev precis hur trött och varm som helst. En fika och en snabbdusch blev ett måste innan vi skulle kliva av båten. När vi kom ner till hytten hade jag fått sms att bror var hemma hos far och kunde ta med sig Tove hem till oss. Där slapp vi drygt tio mils körning i mörkret. Jätteskönt! Bara åka direkt hem till soffan. Tove kom hem precis samtidigt som vi och verkade jätteglad att se oss. En stor hård kram och pussar fick man. Jättemysigt!!! Goa lilla tjejen!

Läs om Toves helg på pappas blogg "Full fart med Tove"

Inga kommentarer: