söndag 15 november 2009

2-årsjubileum och inlägg nr 1000!

Jag kan inte begripa hur det här gick till men idag fyller bloggen två år och det firar jag med att skriva detta inlägg som blir nummer ettusen! Jag säger GRATTIS till mig själv och Livsdansbloggen. När jag startade bloggen för att jag var skrivnödig och snart skulle vara mammaledig så kunde jag liksom aldrig se framför mig att det kunde bli så många inlägg på sikt.

Intresset för bloggen har under senaste året landat på i snitt dryga 1800 sidladdningar i månaden eller 650 laddningar i veckan. Det känns förstås väldigt roligt! (Även fast jag inte är nån Blondinbella, inte ens en wanna-be.. ;). Jag vet inte om jag blivit tråkigare eller roligare med tiden? Det varierar ju ganska mycket vad jag skriver om olika perioder och det tilltalar olika läsare olika mycket. Tydligt är i alla fall att jag har en ganska stadig läsarkrets och det tackar jag för! :)

En och annan hamnar dock i bloggen "av misstag" efter mer eller mindre lyckat Googlande. Om man ser till den sensaste tidens sökningar (förutom på ordet "livsdans") så är "gnuss" vanligaste anledningen att hamna här. Som goda tvåor ligger "symfus-fundusmåttet" och "danderydsmodellen", många gravida är ute och söker alltså. Övriga danstermer som "buggteknik", "åhej bugg", "mälarsalen" etc ger också stadigt träffar i min blogg. En annan sökning, som återkommer tid efter annan, är "nakenbad fuerteventura". Man undrar ju om det är nakenbadare som letar semesterställen eller om det är såna som vill slippa nakenbadare som söker?? ;-)

Jag skulle ju kunna slå till med en resumé av senaste två åren här men det känns lite mastigt. Årskrönikorna får räcka som sammanfattning. Dock är ju den huvudsakliga anledningen till att jag startade bloggen i högsta grad aktuell igen och det är ju lite lustigt. Det skiljer ju bara en vecka i tid för planerat datum för mina graviditeter så jag kan gå tillbaka till samma datum för två år sedan och se hur det var då och det är ju smidigt. Jag läser för övrigt själv ganska mycket i den här bloggen (även fast mina besök inte syns i statistiken). Det är ju jättekul att ha en dagbok att gå tillbaka och kika i och återuppleva både ljuva minnen och glömda detaljer.

Enligt etiketterna i högerkanten har de flesta inläggen jag skrivit hittills handlat om dans, innehållit foton eller handlat om Tove. Familj, vänner, personligt, jobb och gravid kommer därnäst i ordning. Det som är synd är att sökfunktionen i bloggen inte hittar de äldsta inläggen om man vill söka mer specifikt än med etiketterna. (Tips: Däremot kan man lätt Googla fram det man letar efter enligt principen "site:www.livsdans.se sökord". )

Att skriva blogg dag efter annan blir ett beroende. Mest för en själv, även fast dagboken är offentlig. Men även fast jag är relativt personlig skriver jag ju inte om allt här. Det som kanske ibland påverkar mig mest i livet, framförallt de tråkiga händelserna, lämnas utanför. De blir för personliga och inte bara för mig själv utan även för andra som kanske inte vill ha sina liv exponerade. En antydning här och där för mitt eget minne (och kanske er nyfikenhet) får ibland räcka. Glada saker är ju oftast glada även för andra inblandade de går att dela med sig av på ett annat sätt. Som tur är är det mest vardag i mitt liv och de roliga händelserna som sticker ut är betydligt fler än de tråkiga eller ledsamma. Därav mängden inlägg antar jag. :)

Jag är jätteglad att just du fortsätter läsa det jag skriver och jag tackar för ditt tålamod med mina ofta långa inlägg. De flesta av mina läsare har valt att vara anonyma och det är ju helt ok även fast jag såklart är nyfiken på vilka ni är som läser kontinuerligt. Skriv jättegärna en rad till detta inlägg om du har lust! (Anonymt eller inte) :-)

Nu är det dags att sträva vidare in på blogg-år nummer tre och påbörja nästa tusental med inlägg nr ettusenett! Välkommen att hänga med!

KRAMAR från FRIDA på andra sidan bloggen

5 kommentarer:

Anneli sa...

Grattis till 2 årsjubileét. det är alltid så trevligt att läsa din blogg. Du skriver såååå bra. Jag har läst andra bloggare, men där blir det så personligt att det blir för mycket av det goda. Fortsätt som gör.

Kram

Thomas A (tompis) sa...

Stort Grattis! Det har varit en härlig resa. Tack.

Anonym sa...

Hur anonym jag är numera är väl diskutabelt. Men här kommer några ord. Och jag läser ofta. Är ju intresserad av både det ena och det andra temat (eller hur många teman det nu är) och långa inlägg är ofta både mer informativa och underhållande än korta. Så du faller mig i smaken kan man säga.

Undrar bara rätt så ofta vilka de där dansgodingarna du hittat är, och hoppas få tillfälle att bekräfta om jag har koll eller byta tips om det är ena okända.. inom kort är min förhoppning.

Hälsar,
Li

Frida sa...

Anneli: Tackar för berömmet och ska försöka fortsätta i samma anda. Kul att du håller dig uppdaterad, det värmer. :)

Tompis: Tack själv, kul att du kommenterar ibland. :)

Li: Ja, jag vet ju faktiskt vem du är och det är kul att du kikar förbi. Om vi nån gång får tid att mer än vinka åt varandra på dans så kan jag dela med mig av lite spännande info även fast jag tror du har rätt bra koll. Jag vet ju att jag gör "mina" godingar en tjänst då och de kan de väl va värda.. ;)

Katta sa...

Jag har varit med från början och går nästan dagligen in här och läser.
I början var det det du skrev om dans som lockade mej, men nu tycks jag ha "lärt känna" dej och din lilla familj och vill gärna hänga med i vad som händer i ert liv.
Tack för de här två åren!
Kram Katta