tisdag 17 november 2009

Sista dansträningen på ofattbart länge

Igår var vi på höstens sista dansträning och min sista fram till nästa höst eller nåt sånt. Lite sorgligt är det allt för det har varit en jättebra termin och vi har vekrligen gått framåt. :) Igår fick vi lite turer. Det var länge sen och passade mig perfekt. Att gå igenom turer är ju inte alls lika jobbigt som att nöta gryndteknik och även fast jag gillar att nöta grundteknik så gillar jag inte när det blir jobbigt... ;)

Kul turer, ett helt gäng på rad som satt ihop. Lite trixiga och annorlunda grejer som jag inte stött på på socialdansgolvet. Vi satte turerna ganska bra direkt och har också kommit så pass långt att vi tillsammans oftast kan lista ut vad som behöver korrigeras när vi hamnar tokigt. Utan att skylla på varandra dessutom. Ett stort steg ska ni veta! ;-)

Vi kan också helt släppa loss tillsammans nu och tolka musiken, dansa "fult" (av typen blandade småhopp..) och köra lite fridans mitt i om det passar bäst. Verkligen jättekul och det är främst mina spärrar som släppt. Daniel har aldrig varit lika osäker som jag vad gäller att experimentera i dansen.

På slutet av träningen släcktes det ner lite och vi fick blanda oss på golvet och hugga nån ny att dansa med. Första dansen var verkligen som att gå från elit (Daniel) till nybörjare. Man undrar hur vi kan gå samma kurs. Visst vet jag att nivån är blandad men ändå. När han slutligen stoltserade med en knäsittartur var måttet rågat på nåt sätt. *Blinkar till Puman*

När det blev fri uppbjudning sådär kändes det som att några av killarna "passade på" att dansa med mig medan andra höll sig undan. Intressant. Frågan är hos vilken av grupperna självinsikten var bäst? Jag försöker inte vara elak nu, utan en del tror faktiskt att de är sämre än vad de är och vågar inte bjuda upp mig. (Ja, okej då - och vice versa... ;)

På slutet kom en kille fram till mig och hävdade att jag var skyldig honom en dans. Det var tydligen han som bjöd upp mig i fredags när jag redan var upptagen. Kände tydligen inte alls igen honom utan glasögon. Så kan det va.

Hittade på en ny endagskurs åt Lotta till Dancefever också och anmälde oss nu redan på idéstadiet. Kul om det blir nåt av det till hösten. :)

1 kommentar:

Puman sa...

Har de inte slutat med den turen ÄN? *Suck...* *blink tillbaka*

Kanske ytterligare en del av självinsikten som brister... ;-P

KRAM