tisdag 17 november 2009

Dirty fox - vad ÄR det!?

Finns det inget intressant att läsa på DM får man hitta på något själv. ;) Och jag är verkligen intresserad av svaret eftersom förvirringen på dansgolvet idag är något mastig. När jag sitter och tittar ser jag på lidande tjejer på golvet som får ryggarna böjda bakåt i "läckra svepningar", killar som håller bakpå tjejens huvud för att även föra gnussen och tjejer som njuter av att dansa med egen balans, kind-mot-kind i total känslomässig kontakt med killen. Vad är dirty och vad är det inte?

Personligen har dirty fox nästan fått en rent negativ betydelse på senare tid. "Det är sånt som killar håller på med som aldrig har orkat lära sig dansa!" Jag förknippar ordet med alla killar som glömmer bort fötterna medan de håller på med massa annat mindre väsentligt. Känns som många sett "hur andra gör" för att det ska bli mysigt och försöker härma och så blir det bara pannkaka. Dansen försvinner mer eller mindre och lägg till gnuss så vaggar vi dessutom fram i sidled som ankor allihop. Kvack, kvack. Typ så... ;)

Vad som jag däremot tycker kan kännas "dirty" i betydelsen "extra intimt/mysigt" (positivt som negativt beroende på person och sammanhang) är fattning, andning och gemensam känsla.

Upprinnelsen till ämnet är kanske egentligen att vi efter vår första kurs fick återkopplingen att några hade velat lära sig mer "dirty fox". Vad ville de alltså lära sig då?

Följ tråden här

Inga kommentarer: