onsdag 11 november 2009

Efterlysning; Dagsljus!!?

De här senaste mornarna har varit så extremt sega. Sängen har varit så varm och go, rummet alldeles svart. Jag har snoozat så mycket det gått och nästan blivit arg när klockan aldrig ger sig utan ringer på nytt hela tiden. Varför förstöra min dag genom att tvinga mig stiga upp??

Väl uppe så är det kolsvart både inne och ute. Tove sover också ända tills jag börjar tända upp. Då studsar hon upp och börjar ropa "pappaaaa!?" Det är ju han som tar hand om henne på morgonen, då jag helst ska ha hunnit ut genom dörren innan hon ens vaknar. När jag är i tid vill säga...

När jag kör till jobbet är vägen grå och himlen likaså. Mina ögon känns också grå och väldigt små. Sen blir det lite ljusare grått fram på dan innan det mörknar igen. Så triiiist! Fram för lite dagsljus och sol så man vaknar till!!

2 kommentarer:

Cissi sa...

Kan inte annat än helt hålla med! Men snart så får vi ordna lite adventsmys och då brukar det kännas lite bättre. Kramar till er alla från Cissi

Puman sa...

Det finns lampor som ger en konstgjord soluppgång på morgonen, till exempel Bodyclock från Lumie http://www.lumie.com/shop/treatments/sleep-wake-better

eller Wake-up-light från Philips http://www.consumer.philips.com/c/wake-up-light/38787/cat/se/#filterState=WAKEUP_LIGHT_SU_SE_CONSUMER%3Dtrue

Av egen erfarenhet kan jag säga att Bodyclock starter fungerar jättebra. Produktionen av sömnhormon minskar när kroppen utsätts för ljus, så det känns mer som att vakna på sommaren än att det är novembermörker som råder...

KRAM