måndag 30 november 2009

50-talsfest!

Det är ju så trevligt med fest. Sån där fest med goda vänner, god mat, god tårta, goda överraskningar och god dans. Just en sån var vi på i lördags. Temat var 50-tal eftersom det är ett av födelsdagsbarnets stora intressen jämte dansen. De allra flesta hade ansträngt sig för att se lite femtiotaliga ut och aldrig har jag sett så många squaredancekjolar utanför squaredancesammanhang förut. :) Jag hade dock lämnat mina hemma eftersom jag för tillfället inte har någon midja...

50-tals-donna.... och sanningen från sidan...

Lite tipsrundemingel och bordskavaljerletande ledde småningom fram till sittning med jättegod buffé. Lite sånger och uppdrag åt födelsedagsbarnet underhöll. Han fick bland annat tävla med två andra att göra en ballonghund. Det verkade inte alldeles enkelt, men det gick till slut. Imponerad! Det spelades också upp en liten pjäs där födelsedagsbarnet fick ha huvudrollen. Där ingick diverse dansmoves som utfördes med bravur. Såklart! Jag vill också bli så duktig när jag blir stor!!

Småningom blev det tårta och annat gott fika och det började närma sig presenten! För alla gäster var detta kvällens höjdpunkt och vi väntade med spänning. Den enda som var ovetande var födelsedagsbarnet själv som lugnt satt och mumsade tårta. En sång sjöngs om hans olika skepnader och sista versen handlade nåt om att ingen tidigare sett honom i skinnpaj och så plötsligt brummade det till och genom bakdörren kördes den in. Glidarhojen!

En av drömmarna som aldrig skulle slå in stod plötsligt mitt framför ögonen och nycklar och motorcykeljacka överlämnades till en stum och märkbart tagen 40-åring. Nästan så man fällde en tår. Det tog ett tag innan det sjönk in att det faktiskt var på allvar. Att hans egen hoj stod där och glänste. Efter alla kramar som följde (till alla gästerna som bidragit) så tror jag han gick runt i en glad och förvirrad dimma resten av kvällen. Så glad för hans skull! :)


Presenten

När väl ätandet och underhållandet var slut så drogs borden undan för dans. Först en födelsedagsdans med både bugg och BW och det var tydligt att det fanns danskvalitet i lokalen. Ujujuj, massa tränare andra proffs. I början var det genomgående 50-talsmusik och det dansades ganska mycket BW vilket var kul att se. Låtarna var antingen väldigt snabba eller väldigt långsamma så det var lite värre för en annan.

Sen så blev det mer blandad "vanlig" dansmusik och då kom vi andra igång lite bättre. Massa rolig dans både med killar och tjejer blev det för mig och vi rockade på tills festen var slut. Ganska lustigt att värdparet var de som stängde vår (Elins och min) fest och nu var det vi som stängde deras.

Jag tror att alla upplevde festen som lyckad och att värdparet var nöjda. Själv är jag så glad att få ha lärt känna dessa underbart härliga människor, som bjuder på sig själva och är så enormt duktiga, varma och trevliga i ett. Jag är också så glad när såna människor lyckats hitta varandra till livskamrater.

Slutligen gissar jag att födelsedagsbarnet drömde om MC-cruising i vårsolen hela natten. :)

Inga kommentarer: