lördag 31 oktober 2009

Ett jäkla drag med Svänzons på Yesterday!

Igår åkte vi alltså iväg båda på lite dans. Lite skillnad på folkmängden mot sist kan man säga och först såg det väldigt skralt ut på killfronten men desto bättre på yta-att-dansa-på-fronten. Daniel och jag värmde upp tillsammans i en trekvart innan vi letade upp varsin ny danspartner.

Det dök upp ett par duktiga som jag inte dansat med på tid och evighet och var är ju roligt. Blev uppbjuden ett par gånger på rad själv också. Ett riktigt bottennapp underkvällen; Fox först. Ganska trist. Efter halva låten ungefär frågar han: "Har du testat att dansa bugg till foxmusik någon gång?" "Eh, ja, det har nog hänt..." sa jag och tänkte att det kunde ju inte bli sämre. Men ack vad fel jag hade.

Andra låten tyckte jag vi kunde foxa igen. Jag visste ju att det skulle komma två hela bugglåtar till så varför ta ut glädjen i förskott... I foxen tyckte han det var bra med nedlägg. Bara det att han trodde nog att jag var delad i midjehöjd med en fjäder som sammanlänkade de två delarna. Han försökte lixom böja mig bakåt och åt sidorna bara från midjan. Jag stretade emot allt jag kunde. Efter låten sa han "du verkar inte gilla nedbrytningar?" "Nä" sa jag och pekade på magen som ursäkt att det inte var så bekvämt. Sen blev det bugg. Och då hann han göra några "nedbrytningar" till i innan det var slut. Pucko!

Jag dansade alla låtar fram till paus och några till efter paus. Sen blev jag sittande lite och vi hade pratat om att åka lite tidigare och det gjorde vi också. Om nu tio i ett räknas. Det fanns plats att dansa hela kvällen och man kunde verkligen göra max av alla bra låtar som kom.

Nu över till musiken. Jag dansade till Svänzons senaste i våras då de precis bytt ut lite folk. Det var helt ok då tyckte jag och en enorm förbättring repertoarmässigt mot innan bytet. Nu har det gått lite tid och jag hade förhoppningar att de skulle ha blivit ännu bättre. Dessa förhoppningar infriades med råge!

De har en ovanligt bra buggrepertoar. Full med svängiga och fartfyllda gamla godingar, typ lipstick, sweet little lisa och många fler av samma kaliber, lite uppblandat med nostalgilåtar som "Rytmen av ett regn". De lät väldigt bra sångmässigt, de olika sångarna kompletterade varandra bra med olika röster för olika låtar plus att de emellanåt hade fantastiskt härlig stämsång, t ex i "If you wanna dance". Grymt!! Sen gillar jag den något ovanliga konstellationen bas, trummor och tre gitarrer. Det ger fyra frontkillar med publikkontakt som också hjälptes åt med sången. Härligt!

Vad gäller foxrepertoaren finns kanske lite mer att önska då de led lite av Jannez-syndromet snabba-snabba och snabba-långsamma. Men det lät bra och några riktigt trevliga lugna. Sen gillar jag också att dansa till Eros Ramazotti-låtarna som de har några stycken på repan.

Sammanfattningsvis; En kväll med ovanligt bra drag (det gällde att ha konditionen i trim) och äntligen ett band som spelar riktigt bra buggmusik. Mer Svänzons säger jag!! :)

Inga kommentarer: