lördag 3 oktober 2009

Gamblers på Yesterday

Jag gillar Gamblers. Jag gjorde det redan första gången jag dansade till dem vilket måste vara 1,5 år sedan på BDKs vårfest. Nu fick jag chansen att dansa till dem igen eftersom de blixtersatte Zlips igår på Yesterday. Jag undrade lite om folk skulle vända i dörren alternativt ställa in sina långresor när de fick veta hur det låg till men till min stora glädje var det fullt med publik och en ovanligt ung sådan! :-) Kul för både Gamblers, Yesterday och mej!

Eftersom det är repris på den stora foxkursen i stan i helgen så fanns en hel del "foxelit" på plats. Hjälpdansarna och instruktörerna till kursen alltså. (Jorå, jag var tillfrågad även denna gång men avböjde pga andra prioriteringar och det känns som helt rätt beslut.) Stället fullkomligt kryllade av favoriter av olika dignitet och om man fick en dålig danskväll fick man verkligen skylla sig själv.
Jag var lite halvseg i början. Tyckte dansen gick sådär och efter varje dans så förvirrade jag mig iväg nånstans och såg ingen alls. Konstigt nog löste det sig för det mesta ändå. Var på väg till toan, mötte en favorit som just kommit, följde med honom istället och fick 3,5 låt. Eller var på väg mot vattenflaskan i hörnet och blir uppbjuden av nån annan som ska till toan men prioriterade om när hon såg mig. ;) Ja, som ni ser. Det kan lösa sig smidigt ibland. Efter paus fick jag lite mer energi och därmed flyt.

Tre(!) toppar fanns på plats varav två hanns ikapp. Det var väl den enda missen under kvällen. Men det kommer som tur är fler chanser när konkurrensen inte är fullt lika galen. (Dessutom börjar jag misstänka att han faktiskt dansar i ofas med flit för att få lite lugn och ro i bytena...?) De andra två fick slita desto mer med tre danser i var *hoppsan*. (Puss på er för att ni bjuder tillbaka när jag fyllt min kvot..! )

Nånting händer dock med min dans när det går för långt mellan gångerna. (Alltså mellan danstillfällena, inte mellan danserna samma kväll..) Nån slags nervös förväntan byggs upp i kroppen och jag får anstränga mig att slappna av och följa som vanligt. (Tur jag får fler chanser.) Positivt för kvällen var också att äntligen få bli omfamnad alldeles mjukt igen. ;)

Just ja, Gamblers igen. Jag kan hålla med om att de inte spelar särskilt mycket äkta bugglåtar, men men vad gör väl det. Det fanns ju som vanligt fler bra foxkillar än buggkillar på plats så varför klaga. De två bugg-essen som jag kunde räkna till hann jag förstås med ändå men det blir ju inte lika roligt när den där glöden inte tänds. Så jag tror inte riktigt jag lyckades tillfredsställa den biten just denna kväll. ;)

Foxlåtar däremot. De spelar en hel del som finns med på mina Youtube-listor och det är ju aldrig fel. Gammalt eller nytt spelar mig ingen roll, bara det är hög mysfoxkvalité. Dr Hook är t ex gravt underskattade.

Jag och Daniel var där tillsammans igår eftersom pappa/morfar ställt upp som sovande barnvakt. (När det är dans från 21 så sover ju Tove för länge sen så det är inte så jobbigt att vakta.) Vi dansade första och sista tillsammans utom sista extra som jag vilade när Daniel dansade loss med en tjej som borde hunnits med.
Sammanfattningsvis; Bra musik. Bara bra dans hela kvällen. Satt nån enstaka. Bara glada miner i bilen på väg hem! :)

Redan sugen på mer...

Foton: Angelica Brobeck

2 kommentarer:

Puman sa...

Vad kul att du hade en sån toppenkväll! Jag hade också skoj, men var inte uppe på golvet i närheten av så mycket som jag brukar, men det var både ett medvetet och ett omedvetet val. Jag ville inte riskera att förkylningen skulle trivas för mycket, och jagade därför inte, så jag satt närmare en tredjedel av kvällen, och kom liksom inte igång riktigt så som jag brukar.

Men Gamblers rockade ordentligt, och hade de inte gjort det hade jag nog åkt hem betydligt tidigare. Definitivt skoj att upptäcka ett nytt band!

Och du, den som inte prioriterar om när han eller hon möter dig på väg till toaletten, den har antingen tooookakuta behov, eller galna prioriteringar!
KRAM

Frida sa...

Haha, du är snäll du. Men men, alla är inte kloka. Jag blev faktiskt nobbad av en duktig kille i fredags. Vi har dansat förut och jag har förstått det som att det varit lika trevligt för båda. Och visst måste man få "vila" (även efter åtta första låtarna....) men om inte meningen följs av ett "men jag tar jättegärna en dans sen!" så blir jag grymt skeptisk..

Kul att du också gillade Gamblers. :-)