tisdag 27 oktober 2009

Bounce - What IS that shit!?

Igår var det träningsdags igen. Första halvan fortsatte vi på temat; ner i benen och trampa ner i golvet. En hänger på ens axlar och så får man hålla på och trampa med riktigt böjda knän i en minut till musik. As-jobbigt! Mina lår har inte musklerna som krävs, det är bara så. Sen massa låtar träna samma sak i par. Daniel älskar såna här övningar, där man får kämpa tills det gör ont överallt. Han säger bara "mera, mera, äntligen lite riktigt träning!" Jag blir bara grinig och säger "snälla sluta, låt mig va, jag vill inte ha några muskler!" Men nyttigt är det förstås.

Det som jag inte blir klok på är det där med bounce för tjejer. Vad ska man sträva efter egentligen? Hur mycket och på vilket sätt? Om Daniel får döma har jag inget bounce alls. Om jag tittar på dansfilmer så har tävlingstjejerna knappt nåt heller (eller så förstår jag inte vad jag ser). Men är det bra eller dåligt? Är det nåt jag verkligen borde träna mycket på eller är det ganska ok som det är?

Andra halvan var det fortsatt praktiserad musikteori. Lyssna efter sista åttan och sånt. Jättebra träning, framförallt för förarna men även för följarna. Man vet ju hur trist det är att dansa ute med någon till en riktigt bra låt med massor med break och annat att plocka och han bara dansar "förbi" allting. Och hur kanonbra det kan sitta när man räknar rätt och vilken pannkaka det kan bli när man räknar fel. :-)

Inga kommentarer: