söndag 4 oktober 2009

För liten för att vara stor - eller tvärtom?

I lördags förmiddag var vi i centrum och letade överdragskläder till Tove. Som bekant är det nu råkallt ute och lilla tjejen som är ute och leker mest hela dagarna på förskolan behöver nåt varmt att dra på. Nu ser hon ut som en liten michelingubbe med alla lager.

Uppdraget visade sig vara lättare sagt än gjort. Vår lilla tjej är för liten. Hon har 80cl nu och då får man fortfarande leta på bäbisavdelningen. Där finns mysiga åkpåsar och fleeceoveraller med fötter. Inte direkt nåt att ut och gräva i sandlådan med. Man räknar tydligen inte med att barn kan var så rörliga i den storleken. Dåligt med överdragskläder överhuvudtaget i de vanliga klädaffärerna. Men på Stadium hittade vi precis vad vi behövde. Everest hade ett kanonutbud för aktiva barn. Tyvärr var första storleken 86 och med den jackan stack bara ett par fötter och en huvudknopp fram när Tove fick prova.

Men nu vet vi var vi ska handla sen i alla fall. En fleecetröja fick det ändå bli, den går ju att kavla upp ärmarna på så länge. Så mysig, precis en sån man själv vill ha. Tove gillar verkligen inte att gå i affärer utan gnäller så fort man lämnar centrumgångarna. Men i sin nya fleece sprang hon ett par varv runt löparbanorna på Stadium och tyckte shopping var helfestligt. Ända tills hon fick återvända till vagnen.

I brist på annat shoppade vi loss på ny mössa och vantar till Tove och Daniel hittade en ny tröja i favoritaffären. Sen passade vi på att äta lunch tillsammans och det var jättemysigt och gott. De har så bra caféer där. Sen bar det hemåt för sovstund för Tove och fika för oss. Kvällen ägnades åt fotboll men jag var på tok för trött. Även fast morfar gått upp med Tove på morgonen så vaknar jag alltid när hon börjar kvittra och somnar sällan om ordentligt sen och efter en danskväll blir det inte så många timmar då. Så jag lade mig kvart över nio och gick inte upp förrän tolv timmar senare. Det behövdes!

1 kommentar:

Malin sa...

Åh, vad jag har sprungit runt i affärer med exakt samma problem!
Polarn och Pyret har mindre storlekar till större investering. Som tur var fyndade jag på klädbytardag som kompensation... Det är ett hett tips om du har någon i närheten.

Malin