söndag 6 januari 2008

Sound of Music

Igår eftermiddag åkte vi in till stan för att inta lite mat och sen se föreställningen Sound of Music på Göta Lejon. När vi åker in till stan så är vi verkligen två lantisar utan koll men vi lyckades i alla fall hitta god mat på ett ställe som heter Tiffanys på Götgatan. God mat och den godaste äppelpaj jag ätit tror jag. Och så snyggt upplagt! Mums! Det enda minuset var att miljön var lite slamrig.

Nu till musikalen! Ojojoj så bra!! Mina förväntningar var inte jättehöga, dels för att jag har dålig koll på filmen, ska erkännas, och dels att Pernilla Wahlgren spelar huvudrollen. Men hon överraskade och stod för en strålande sångprestation(!) och passade väldigt bra i rollen. Det var många snygga och enkla scenlösningar och några scener från klostret med nunnor som sjöng klassiskt som verkligen satte stämningen. De vågade sig även på att blanda in den klassiska sången i slutnumret vilket kändes ovanligt på musikalscenen men passade bra in.

Men det som gjorde kvällen var barnen. De sju barnen von Trapp som bara var så duktiga. I en scen hör man sång på distans och deras pappa (som inte gillar musik) undrar vem som sjunger och så tågar barnaskaran in och sjunger så fantastiskt fin stämsång för att få pappan att älska dom och se dom. Ojojoj, det var så fint så tårarna bara sprutade. Den som inte blev rörd då kan inte ha mycket kontakt med sina känslor. Så mitt råd blir (som vanligt): Gå och se!!
"Vår" uppsättning barn, en av tre kullar som alternerar.

Inga kommentarer: