måndag 14 januari 2008

Mina små besvär

Några små graviditetsbesvär har jag allt, men verkligen inget att skryta med. Nånting ligger ibland och nöter mot ischiasnerven. Gör ont som f-n ibland så jag inte kan stödja på benet, ofta när jag ska stiga ur sängen så jag håller på att ramla ihop på en hög på golvet istället. Men oftast molar det bara. Känner ofta av det när jag dansar, det är därför jag försöker stretcha på lite lustiga sätt ibland. Inte för att det hjälper men för att det känns bättre att försöka i alla fall.

Sen sover jag inte så bra. Måste alltid upp på natten, och att ta sig ur sängen är inte så smidigt. Och så vaknar jag när jag måste vända mig. Nu har jag desutom haft ont i revbenen så det är extra oskönt att vrida på sig. Och så har jag vaknat av att jag är törstig så nu står vattenflaskan bredvid sängen minsann.

När jag promenerar, vilket jag gjort ganska mycket på senaste tiden, så gör det ibland ont på olika sätt. Som kraftig håll eller att livmodern spänner sig så jag är tvungen att gå lååångsamt för att den trycker väldigt mot blåsan, eller ont på lite andra vis. Så himla konstigt att jag kan dansa fyra snabba bugg på rad utan problem men inte gå hundra meter utan att få besvär. Borde alltså dansa hela tiden...

För övrigt börjar det bli ganska svårt att böja sig, plocka upp saker från golvet, knyta skorna och sånt. Stånk och stön. Hur sjutton står folk ut med att vara överviktiga??

Inga kommentarer: