söndag 20 januari 2008

Nu boas det

Att boa handlar om att förbereda sig för bebisens ankomst. Eftersom vi läst om att blivande pappor ofta börjar renovera och sånt så ville inte Daniel vara sämre, så förra helgen så spikade han list och målade taket i gästrummet som på sikt ska bli barnkammare. Igår var jag med Elin i Täby Centrum och rea-shoppade de barnkläder som saknades för första tiden. Och idag har jag tvättat dem, för de ska man göra innan de används så det inte finns kemikalier kvar. Och det ska erkännas, att hur cool man än försöker va, så blir man lite larvig när man står och håller i de där pyttekläderna som ens barn ska få ha på sig när det kommer ut. Små små sockar och små pyjamasar och bodysar. Ojojoj.

Idag har vi grejat vidare i gästrummet. Vi har styckat bäddsoffan, sparat ramen och kuddarna och ställt in gästsängen i ramen och lagt dit kuddarna igen. Så det blev en soffsäng för tv-tittande och gäster. Sitter i den nu och knappar på bärbara. Jättebra blev det. Sen satte vi ihop spjälsängen som vi köpte i veckan och ställde på plats. Och så flyttade vi runt lite möbler så en byrå jag målat en gång nu står bredvid sängen. Himla bra blev det. Så nu har vi ett gäst/tv-hörn och ett barnkammarhörn. Ska bara köpa nån fin matta så är det klart. Ser fram emot att lägga ner de små kläderna i byrån sen.

Det är verkligen en bra förberedelse att hålla på och pyssla med sånt här. Varje liten sak som kommer på plats för en lite närmare målet och man begriper kanske en aning mer vad som egentligen är på gång.
Pyssel med det som nyss var en soffa
Vi andra hjälper till lite på håll...Säng + soffa = Barnkammarhörnet

Inga kommentarer: