onsdag 23 januari 2008

Hemma förkyld och MVC igår

Det började med halsont redan igår och på eftermiddagen när jag kom hem kröp jag ner i sängen och sov i två timmar. Det säger ju en del. Jag slutade tidigt igår för att jag skulle till MVC på en lite tokig tid, klockan tre. Hon tog lite prover i vanlig ordning och vi pratade lite om ditt och datt. Filuren har de tre senaste besöken legat med huvudet neråt och nu kunde hon känna att ryggen ligger till vänster och ben och armar till höger. Det är därför jag känner alla rörelser på den sidan. Vi bokade in återstående tre besök. TRE!!! Sen kommer Filuren ut, obegripligt.

Nån sa på dansen i fredags att "oj, bara sju veckor kvar, då kan det hända när som helst nu då.." Hjälp! Det kändes inte alls bra, jag är liksom inte färdig än...så jag var tvungen att fråga om det. Och det är extremt ovanligt med så tidiga födslar. 5% föder visst i vecka 37 (jag är i vecka 34 nu) och sen är det lite fler i v.38-39 och vanligast för förstföderskor är ju att man går över tiden med någon vecka. Skönt. Skulle kännas lite jobbigt om vattnet gick nu helt plötsligt.

Barnmorskan sa att man gott kan stanna hemma lite extra från jobbet om man börjar bli sjuk när man är gravid så jag tog henne på orden och är hemma idag. Och det är ganska skönt, bara jag är frisk till på fredag kväll så. Och jag är mest trött och har ont i halsen så det ska nog ordna sig. Vill dansa ju!!

Inga kommentarer: