tisdag 19 augusti 2008

Tillbaka till vardagen

Idag är det slut på semestern. Daniel har börjat jobba igen och jag är hemma med Tove. Vi har ägnat oss åt lite shopping. Färg till trappan bland annat. I helgen ska den målas är det tänkt. Det är lite klurigt för när man målar trappan kan man inte använda den förrän den har torkat ordentligt, och då ska den först strykas en gång till.

Vi har ju två våningar på huset (duh...vad ska vi annars med en trappa till??) och det gäller att inte behöva ha nåt från övervåningen på ett par dar. Uppe har vi vårt sovrum, badrum samt alla kläder. Så det blir till att packa en liten weekendväska och semestra på golvet i vardagsrummet ett par dagar. Intressant.

Smart är också att måla uppifrån och ner så vi inte blir fast på varsin våning så att säga. Inte göra som min morbror som yxade ner hela trappan (som dessutom hade en trappa ner till källaren under sig, dvs läskig fallhöjd) och upptäckte sen att familjens labrador var kvar på övervåningen. Han fick visst göra nåt brädsystem så han kunde klättra upp och hämta hunden i famnen.

Innan helgen ska detta alltså förberedas på allehanda vis, dvs tvätta, slipa och skruva isär, så att det bara är att sätta igång att måla på lördag morgon. I veckan ska vi också till Hågelby och dansa till Zlips. Det ska bli KUL! Sist jag dansade till dem var i Skultuna och jag var höggravid. Just precis nu pekar prognoserna på mulet men uppehåll vilket funkar för vår lilla familj.

Inga kommentarer: