fredag 1 augusti 2008

Kina i Hågelbyparken

Vi åkte således iväg till Hågelby för en stunds dans. Vi tog risken att vara i princip ensamma under 50 där och hade laddat med fika för att sitta i gräset och ha det bra om det inte skulle bli så mycket rolig dans. Vi kan som bekant inte dansa med varann så länge Tove är vaken. Förra året var det en del blandat folk men då var det inte nån direkt konkurrens från något annat håll som det var nu.

När vi kom fram såg det ganska mörkt ut, både dansmässigt och en bit bort på himlen. Ljusglimten var att Cenny och Anne-Marie också bestämt sig för att dyka upp. Vi dansade ett par danser var och satt och spanade efter lämpliga objekt. Gamla kursare och så. Vissa har jag inte dansat med på några år även fast vi dansade mycket förut. Då känns det nästan dumt att bjuda upp nu, som att de duger nu när inga andra finns till hands. (Och det värsta är att det är ju precis så det är...)

Efter första danserna dök plötsligt brorsan och Jenny upp, de hade sett att vi skulle dit och bestämt sig för att göra oss sällskap, det var ju en så fin kväll, och fika är ju alltid gott. Två barnvakter och ett par till att dansa med, hurra hurra! Daniel och jag fick chans att dansa lite och jag dansade även med brorsan vilket inte blev av i tisdags.

Jag blev också uppbjuden av en liten gubbe (som jag nog gått kurs med för länge sen?) som sa "åååhh, det var så länge sen vi dansade, fååår jag dansa med dig??" Och det var ju klart han fick. Vi dansade fyra bugg på rad och det gick ganska så bra och han var så söt. Efteråt sa han "det där har jag längtat efter ett år!" Då kan man ju inte annat än le. :)

Carina Jaarneks spelar knasigt blandad musik, mycket Vinyl 107, typ "Sealed with a kiss" och "Pretty woman". Men sen kommer plötsligt "Candy man" (som jag tycker de gör bättre än Zlips!) och "Mercy"(!). Det låter bra om dem för det mesta och Kina sjunger bra.

Kvällen blev riktigt lyckad. Massa mysig fox, jättekul bugg och gemensam fika i gräset. Vad mer kan man begära? Tove somnade efter pausen också så vi kunde dansa lite allihop på slutet. Inget regn blev det heller. Så med facit i hand kan man säga att vi tagit helt rätt beslut.

Inga kommentarer: