söndag 17 augusti 2008

En lång vänskap

Elin har varit här under helgen. Trevligt. Vi hann prata om mycket. Om vår gemensamma historia. Och om vår gemensamma fest som vi ska ha om ett år.

Vi har varit vänner sjukt länge men med ett välbehövligt uppehåll. Under fem år hördes vi inte alls och det tog ytterligare ett par år innan vi verkligen började umgås igen. Onödigt länge men det var tur vi fann varann igen. Vi satt och pratade igår om allt som hänt under åren. Varför det "tog slut" har vi vetat båda två men jag kom på ytterligare förklaringar om varför jag har varit som jag varit. Märkligt att jag fortfarande plötsligt kommer till klarhet om vissa saker. Och så började vi fylla i luckan om vad som egentligen hände under de där åren. Men vi har nog bara börjat. En riktigt dålig film upptog tyvärr resten av vår kväll.

När vi kommer in i sånt där prat blir vi lätt så himla rörda båda två. Det rör upp mycket känslor, saker som varit jobbiga under resans gång, men också positiva saker. Som att vi är stolta över varann. Vi har båda kämpat, men med olika saker i livet och det är så fantastiskt att ha en vän som har varit med på (nästan) hela resan. Vi har båda förändrats så mycket att vi på ett sätt inte är samma personer längre, men vi är både roligare och gladare nu för tiden. =)

Dansen har faktiskt varit en röd tråd i vår vänskap. Det har väl inte funnits nån tanke bakom det men jag kan se det nu. Vi började dansa squaredance tillsammans för arton år sedan och det var dansen som förde oss samman igen efter att vi utforkat världen på varsitt håll under några år. Och vilken förbaskad TUR att jag också anmälde Elin till vår första buggkurs på Yesterday när Daniel och jag bestämt att vi borde lära oss den "nya" buggen. Den här dansvärlden hade inte varit lika kul utan henne och i värsta fall hade vi tappat kontakten igen.

Och snart är det dags för fest. Ett år går fort. Det ska bli kul. Mat och dans. Det är så långt vi har kommit i vår planering. ;)

PS: Vi har även förändrats till det yttre under åren. Lite lustigt är att Elin alltid haft jättekort hår och jag har haft jättelångt. Nu är det liksom lite tvärtom. Ska försöka hitta en bild på det. Kanske från när vi var barn.

Inga kommentarer: