fredag 22 augusti 2008

Zlips i Hågelby

Igår var det så dags. Jag hade inte dansat till Zlips på ett halvår så jag hade sett fram emot kvällen. Den höll på att att regna bort, det var riktigt ovädrigt i hela stan och trafiken gick i trettio hela E4 kändes det som så folk kom sent. Vi hade som tur var åkt tidigt eftersom jag hämtade upp Daniel när han slutade jobba så vi var framme alldeles lagom. Regnet slutade också ganska lagom och så småningom blev det en riktigt vacker kväll. Och mycket folk. Helt knökat, över 500 pers. Det gick hyfsat att dansa ändå som tur var.

Men. Zlips...de var länge ett favoritband men har liksom rutschat utför och har inte tillhört top tre senaste tiden. Nu var det ju så länge sen så jag hoppades bli positivt överaskad, men icke. De har bara såå skum repertoar. Nästan inga riktiga bugglåtar, många av deras "snabba" passar utmärkt för fox däremot, men alla buggar för att man "ska" göra det. Inte så många som lyssnar var det är för låt för att sen bestämma vilken dans som passar bäst. Som "Mercy" till exempel.

Och lugna...många luuuuuugna. Såna som det är svårt att få nåt foxflyt i. Många killar är ganska dåliga på att dansa så långsamt, det passar helt enkelt inte deras foxstil. Dessutom verkar de ha många långa låtar och/eller så snackar de för mycket. Det var bara 12 danser (á två låtar) före paus och det brukar hinnas med ca 16 danser. Eftersom vi byter efter fyra danser och jag började dansa igår gjorde det att Daniel bara hann dansa fyra innan paus. Vi brukar hinna dansa två omgångar var. Så man hann liksom knappt dansa med några.

Däremot låter det väldigt bra om Zlips. De är ju supermusikaliska, nya gitarristen var ju grymt bra, härlig röst. Och Melissa är ju grym. Hon har visst varit med i Tv3:s "Du är vad du äter" för de var där och filmade dansen igår. Jag hoppas nya gitarristen kan svänga över repertoaren på rätt spår igen, så det blir mer intressant musik ur danssynpunkt.

Största behållningen av själva dansen var dels riktigt mysig fox med Dompan före paus och att Daniel och jag fick till ett par riktigt grymma foxar när Tove somnat. Vi dansade även lite i paus men de har visst slutat spelat dansmusik i paus, vilket är ganska konstigt, så man får dansa till det som bjuds helt enkelt. Golvet var ju inte heller ultimat efter allt regn. Riktigt strävt på stora ytor.

Så...näe...inte nån höjdarkväll rent dansmässigt men ganska trevligt ändå. Nästa dans som är inplanerad är även den till Zlips, men då är det höstpremiär inomhus och dessutom kanske vi har barnvakt då så då kan ju kvällen bli helt annorlunda. :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte att när jag läste att du gärna ville ha kommentarer att visst ska du få det, speciellt med tanke på att vi tänker lika i mycket du skriver.

Som det här Zlips-inlägget till exempel. Trodde jag var ensam om att inte tycka att Zlips var super-duper-bra. De är grymt musikaliska som du skriver men deras musik är ofta svår att dansa till (tycker jag).

Jag har gett dem chansen flera ggr att revanschera sig i mina ögon utan att de lyckats. Nu tyckte jag det var grymt kul senast med Zlips, så vi får se hur det blir ikväll med Zlips i Blomsterhult.

PS Tack för dina spellistor på youtube! Har använt dem varje dag nu efter semestern på jobbet! Härlig musik, skulle kunna valt den själv! Visserligen är det många klassiker men vi har exakt samma musiksmak. DS

Frida sa...

Ja, hur man upplever kvällen beror ju på lite vilken låt man får med vem och så också. Om man lyckas pricka några guldkorn med varann ;) så kan ju kvällen va räddad.