tisdag 12 augusti 2008

Tove fem månader

Jag har varit ganska dålig på att uppdatera om Tove under semestern. Bättring utlovas när vardagen återkommer. Idag har i alla fall Tove varit med sin pappa på BVC för de vanliga mätningarna samt vaccination nummer två. Att ta sprutor var inget kul denna gång heller. Ajajaj sa Tove. Hon väger nu knappt 6,4 kg och är nästan 61 cm lång.

Tove har förstås utvecklats enormt sedan jag skrev sist vid fyra månader. Nu är hon helt med på vad som händer runt omkring henne. Hon tittar på allt som rör sig och lägger märke till saker som händer. Hon gillar när man blåser henne i ansiktet och när det blåser ute. Hon gillar också när man pussar på henne och om man gör pussljud när hon sover ler hon i sömnen. Hon ler och skrattar mest hela tiden när hon är glad och det är så himla sött så man måste le och skratta själv. Vi undrar hela tiden hur någon kan vara så söt.

Inte så lätt att koncentrera sig på att äta alltid...kolla! en kamera!!

Hon har kommit en bra bit mot krypandet. Hon vänder sig åt båda håll, nu är det ganska medvetet som det verkar, och så kan hon backa när hon ligger på mage. Hon ligger och skjuter ifrån med händerna så att hon backar tills det tar stopp mot någon vägg eller så. Jag kan lägga henne på rygg i babygymet och några minuter senare ligger hon på mage halvt in under någon möbel. Hon sträcker sig gärna efter saker som ligger framför henne och blir lite sur när hon inte når. Och ju mer hon tar i desto längre bort kommer hon eftersom hon bara kan backa. Hon är också väldigt bra på att snurra på stället där hon ligger på mage.

Händerna är nu ständigt på jakt efter saker att stoppa i munnen. Hon griper efter allt möjligt och omöjligt och är blixtsnabb så man får passa sig. Om man har henne i knät när man äter kastar hon sig fram och nyper tag i tallriken så man kan få den i knät om man inte ser upp. Därför har vi nu satt ihop barnstolen så hon får sitta i den och titta när vi äter om inget annat passar. Hon verkar väldigt sugen på att testa allt vi stoppar i oss och hon gillar att få sina AD-droppar med sked så det ska bli kul att börja ge henne smakportioner snart.

Ingen ser nog att jag tar Emmas glasögon
nu när det hålls på och fotas...


Fötterna är också högintressanta. Tårna går ju utmärkt att suga på om man tröttnat på tummen och på skötbordet håller hon i fötterna och lyfter upp rumpan så man ska komma åt.

Förutom att hon skrattar mer och mer som ett riktigt skratt så testar hon nya ljud, jollrar och låter lite till och från. När det är nya människor i närheten eller mycket att titta på så är hon dock oftast ganska tyst. Ibland när hon sitter i babysittern blir hon så glad och ivrig så man tror hon ska kikna och dessutom slå sig för hon viftar och sparkar som en liten toka.

Badbrudar

Tove har ju sovit bra nästan hela tiden men några gånger under semestern har nätterna varit riktigt röriga. Hon har vaknat var och varannan timme och vi har varit riktigt trötta allihop. Nu verkar det tack och lov som att det har stabiliserat sig igen och hon har sovit fyra timmar första svängen som är mer normalt. Inga tecken på att vilja sova en hel natt än dock.

En sista sak jag kommer på är att Tove nu är väldigt tuggig av sig. Hon tuggar gärna på våra fingrar (aj!), sina bitleksaker och allt som hon kommer över. Kanske är det tänder på väg?

Jag har massor av fina bilder och det var svårt att välja men jag har lagt upp några nedan. :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Men guuud! Man bara dör när man ser henne, tänk att hon sitter själv i barnstolen nu!!! Massa fina bilder på er iaf!! Kommer imorrn och snor åt mig henne igen ;) Kram på er!