fredag 29 maj 2009

Myskväll på Hågelby

Vilken grymt härlig kväll det blev!! När Elin och jag hade ca tio minuter kvar till Hågelby vräkte regnet ner på E4:an. Jippii, tänkte vi, men det brukar ju ordna sig sånt där. Det var som tur var fler som hade samma inställning och det var betydligt mindre folk än en vanlig Zlipskväll, men kvalitet smäller som bekant högre än kvantitet och det var verkligen mycket bra folk på plats och dessutom killöverskott tror jag. :)

Efter lite ommöblering, kramar och snicksnack så var det dags för första dansen och jag blev uppbjuden av en för mig ny kille. Han var duktig så det gick bara fint. Men under första dansen som var en fox så ser jag ett annat par på golvet som såg så himla roligt ut att jag började tokskratta. Fast lite tyst inombords sådär. Men min mage börjar studsa av skratt och jag tänkte att den där stackars killen kan ju tro att jag skrattar åt honom så det var bara att försöka svälja munterheten. Det gick sådär. Varje gång jag såg det där paret igen fick jag samma skrattimpulser i kroppen och jag gjorde nog ganska konstiga miner för att hålla humöret i schack.

Sen löste den ena bra dansen av den andra. Det var verkligen ovanligt hög kvalitet på golvet, eller nja själva dansgolvet blev strävare vartefter det fortsatte regna, men dansarna var det verkligen inget fel på. Det regnade mer eller mindre hela kvällen men det var bara mysigt. Det blev alldeles augustimörkt och lamporna fick lysa upp banan. Så som det är när det är som sommarmysigast.

Jag hade också precis rätt kläder så jag frös bara lite om händerna. Som vanligt. Med facit i hand så är bästa botemedlet mot iskalla händer riktigt heta foxar som får blodet att rusa runt i kroppen och faktiskt nå ut ända till fingertopparna. Tack för hjälpen! ;)

För övrigt så hette dansgolvets allra hetaste kille Lina! GRYMMA danser tjejen!!
I pausen smaskade vi i oss vårt fika och det smakar på något vis extra gott när det är ruggigt ute. Plötsligt fick jag några fribiljetter till nästa veckas dans i handen som jag sen kunde dela ut av både egoistiska och oegostiska anledningar. Det värmer verkligen att få lite oväntad uppskattning för det man gör. (Jag fick dom inte av själva Hågelbyparken.) Trevligt också att få chans att göra någon annan som förtjänar det glad. :)

Efter paus startade jag med en kille som inte synts till på dansgolvet på jääättelänge. Men vi träffades senast på den stora foxkursen där han lyste mer än de flesta. Det var så sjukt kul att dansa igen, han har helt egen stil och fantastisk musikanpassning. Efter fyra fox blev det gemensamt jubel! SÅ KUUUL!!! Det som också är positivt för mig är att han nu är helt okänd bland foxtjejerna så jag får ha honom i fred ett tag. Hihi.

En enda bottennotering under kvällen. Blev uppbjuden till fox och efter några takter hör jag "mmmmmmm" i örat och så håller han vänsterhanden precis för långt ner och för också en del på höften. "Oh no!" tänker jag men tar mig igenom danserna på nåt sätt.

Sista dansen var uppbokad med en av favorit-Magnusarna. Det blev lösningen på vårat "hur sjutton ska vi hunna dansa problem". Trevligt att få dansa sista med nån så bra även fast det sträva golvet inte var till dansens fördel. Vi brukar ju sväva. Jag kan visserligen dansa sista med "vem som helst" men när det finns någon av de väldigt få på plats som jag både vill och kan fråga (typ toppfavoritstatus samt singel, åtmistone "för kvällen") så vore jag ju dum om jag inte tog chansen.

Underbart att Hågelbysäsongen är invigd och att sommaren är här! Vi hade väldigt roligt i bilen på väg hem ända tills det var tvärstopp på essingeleden och fyra körfält skulle bli ett. Det var visst en olycka med lastbilar inblandade och massor med poliser. Det tog sin lilla tid att ta sig förbi och jag kom inte i säng förrän halv ett! Konstigt nog var det inte så jobbigt att gå upp i morse. Söta drömmar efter dans. Som vanligt! :)

1 kommentar:

Puman sa...

Skönt att ni kom hem ordentligt efteråt, det var flera som hade en längre körtid hem än väntat har jag förstått... Det var som sagt en jättetrevlig kväll, och som alltid kul att ses! Tack också för omtanken om mitt dansande ;-) Ska bli skoj med picnic på torsdag!
KRAM på dig!