tisdag 19 maj 2009

Ännu en bänkincident.. :-D

En anekdot från Skansen i lördags:

Jag och Elin slår oss ner till vänster på en bänk vid Sollidenscenen för att lyssna till slutkonserten. En vanlig bänk med armstöd på sidorna där man lätt får plats fyra rumpor. Det står en bänk till vänster om vår bänk och där sitter två daaaamer.

Snart kommer tre körsångare från höger och vill dela bänk med oss. Eftersom vi inte får plats fem frågar de om vi inte kan flytta in till nästa bänk. Visst, vi är ju inte alls omöjliga utan tar våra grejor och förflyttar oss över till damernas bänk.

Daaamerna sitter brett isär och tar upp mer än halva bänken, men eftersom vi kommer flyttande och tänker sätta ner våra rumpor där så förutsätter man liksom att de kommer att tränga ihop sig lite. Men man ska aldrig förutsätta något. Inte en tillstymmelse till rörelse. De verkar bara titta på våra rumpor. Elin och jag blev stående där halvsittande i luften med våra saker i famnen och velade ett tag för det var ju så absurt.

Det var ett sånt där läge när man skulle kommit på den perfekta kommentaren. Men istället så löste vi det efter lite steppande fram och tillbaka genom att sätta oss på varsin sida om armstöden på varsin bänk och tittade på varann. Och sen kom skrattet. Ojojoj, sånt där går jag verkligen igång på så vi satt där och skrattade helt hysteriskt en lång stund och undrade, inte alldeles tyst, hur vissa människor lyckas ta sig genom livet. Visst är människor intressanta!?

Inga kommentarer: