söndag 3 maj 2009

Det är ok att vara lycklig!

Läste i en väns blogg om hur underbart livet är. Det är märkligt det där. Det känns nästan tabubelagt att säga att man är lycklig. Lycklig med sin man man varit gift med i femton år, lycklig med jobbet trots att det kanske är dåligt betalt, lycklig med familjen, trivas med sitt boende eller att ha underbara vänner. "Vem tror hon att hon är egentligen!?"

Jag tror också att så många strävar mot lyckan att de inte hinner reflektera över att de faktiskt är mitt i den. Utom möjligtvis när man är nyförälskad då man ofta är väldigt medveten om sina rosa moln. Det gäller att inse att lycka inte behöver vara något komplicerat och jättestort utan om man lär sig att bli lycklig över små saker så upptäcker man att man kan hitta mycket lycka i livet. Ett leende, renbäddad säng, en doft av herrparfym, en bra låt. Eller att precis hinna med tåget. Man kastar sig in i vagnen och borde göra värsta segergesten; "YYYES!" Istället sätter sig man sig ner och försöker hinna ifatt andningen och samtidigt se lite lagom nonchalant ut. Men om man i alla fall gör den där gesten inombords så har man hittat en liten sak till den dagen att lägga till lyckokontot.

Jag ska erkänna det: Jag är lycklig! Jag har nog blivit mycket bättre på att se de positiva sakerna i vardagen men även på att hitta utmaningen i de saker som känns negativa eller svåra från början. Allt handlar om ens egen inställning och även fast det kan vara svårt att se det ibland så har man alltid ett val. Jag tränar på att bli ännu bättre på att välja rätt!

2 kommentarer:

Birger sa...

Lycka kan också vara, att bara sitta på en bänk i trädgården och se sädesärleparet trippa omkring och leta föda i gräset och se att flugsnapparen har anlänt just i dag, att se det stora i det lilla.
Hur hittade dom tillbaka hit? Har dom GPS?

Micke Blues sa...

Somliga säger lyckan finns i ett ögonblick
(Cornelius Wreswiik)
Kan nog stämma: