fredag 8 maj 2009

Arbetsveckan

Hög tid att lämna en rapport från mitt nya jobb kanske. Först kan jag säga att den här arbetsplatsen borde utbilda andra företag i hur man tar hand om nya medarbetare. :) För det första fick jag ett introduktionsprogram för de första två veckorna med något möte inbokat med någon varje dag för att få inblick och förståelse för alla delar av företaget. Jättebra.

Måndagen börjades med ett par genomgångar med andra assistenter och fortsatte sedan med en god lunch tillsammans med min avdelning. Trevligt. Jag fick också en hel del bra material, ett paket innehållande en jättefin glasljuslykta samt en orkidé att ställa i fönstret på mitt rum, med kort från kollegorna med förhoppning om att jag ska trivas hos dem. Jag kände mig oerhört välkommen måste jag säga!

Tisdagen blev en väldigt jobbig dag då mitt känsloliv var i totalt kaos så den tog jag mig igenom, fan vet hur, innan jag åkte hem och bröt ihop. Jag hade det kanske viktigaste mötet, det med min chef, den dagen så det var bara att försöka låtsas.

Sedan har veckan bestått av diverse genomgångar och introduktioner och bit för bit får jag mer klarhet i vad mina arbetsuppgifter kommer bestå av och hur företaget fungerar. Alla verkar väldigt trevliga och det är en lättsam stämning på kontoret. Jag och tjejen jag går dubbelt med nu har funnit varann känns det som, vi är samma skrot och korn och har redan börjat utbyta blickar istället för ord... Det är kul att hon inte ska sluta utan bara byter tjänst så hon finns kvar.

Jag försöker lista ut när bästa tiderna är att åka för trafikens räkning och jag har lyckats ta mig till jobbet på en halvtimme en gång. Det var väldigt glädjande för jag trodde det skulle ta 40 min även utan kö. En halvtimmes resväg är ju helt ok. Bra är också att det finns träningslokal i källaren på huset och många verkar träna där eller promenera på luncherna. Det känns som ett hälsomedvetet företag över lag. :)

Det enda negativa jag kommer på är att de är väldans dåliga på att fika på det där stället. Får försöka få till nån ändring där. ;)

1 kommentar:

Puman sa...

Fika brukar vara rätt lätt att lura folk till... Man ser bara till att ta med sig något smarrigt att bjuda på en fredag, och så skickar man runt mail till alla och säger att det finns mumsigt hembakt fika kl 15 i fikarummet, och att alla är välkomna dit ;-) Så får man hoppas att trenden håller i sig. Småfikapauserna brukar dyka upp här och där vartefter, micropauser är bra för hjärnaktiviteten! :-)