söndag 17 maj 2009

Kördagen på Skansen

Guuuud vilken trevlig daaaaaag!! Efter att ha drömt sköna drömmar både länge och väl efter dansen vaknade jag till slut och åt frukost. Elin var också vaken och vi bestämde att vi skulle åka in till Skansen och titta på Bodils kör som skulle sjunga klockan två. Vi hade ingen riktig koll på nåt mer men vi bestämde tåg och vagn och sågs en timme senare när Elin hoppade på i Mörby.

Vi kom ut till Skansen ganska precis tills kören skulle sjunga och satt i gräset och solade och lyssnade. De var riktigt duktiga och damkör har verkligen sin charm klangmässigt. Sen fick vi ett program av Bodil och det visade sig att det var en stor kördag på Skansen. 25 körer uppträdde efter varandra vid olika gårdar med några nummer i var. Sen var det grand finale på Solliden med sånger alla körer övat in under dagen samt att the Real Group skulle gästartista!!
Real Group är kanske nåt av det bästa vi har i Sverige i musikalitetsväg så två tjejer studsade plötsligt okontrollerat upp och ner och förstod att det skulle bli en riktigt härlig dag. Vi var tvungna att få i oss lite mat så vi letade reda på ett mysigt fik och betalade dyrt för det. Mätta och nöjda begav vi oss iväg till en annan gård för att hinna se två körer till innan Solliden.

Den första kören var bara fem personer och de sjöng ABBA och Beatels så pass sådär att vi drog oss tillbaka lite för att prata istället men sen kom Falu Kammarkör och jag tänkte att det här kommer vara bra och det var det! Det roliga är att Elin går igång på körsång precis lika mycket som jag, så när slutackordet kom med ljusa sopraner och djupa basar stod vi där båda med rysningar längs kroppen. Härligt!!

Sen sprintade vi ner till Solliden och fick bra platser inför slutsångeriet. Vi kunde vara med och sjunga på några låtar som vi kunde och så kunde vi snegla i noterna på de bredvid oss och fuska oss igenom ett par stycken. Vi saknar definitivt att sjunga båda två och vi funderade på botemedel mot det som skulle kunna fungera ha-tids-mässigt. The Real Group var förstås lika apgrymma som vanligt så det var bara att le och njuta!

Efter en mycket lyckad dag i solen så petade vi i oss lite sushi på hemväg och efter lite funderande hit och dit beslöt vi att åka hem till mig eftersom där fanns vin. Vi handlade lite ostar, kex och frukt på vägen och slog oss så småningom ner i soffan framför schlagern och rätt låt vann. :) Ett perfekt slappt slut på en härligt glad och spontan dag!

Lästips: En anekdot från kördagen på Skansen

Inga kommentarer: