onsdag 1 april 2009

Frida goes business

Jag har börjat jobba. Jo, faktiskt. Jag fick fyra timmars uppvärmningsjobb idag med att introduceras i en reception på Kungsholmen. Nu till det mycket ironiska: Jag skulle introduceras där för att jag nästa onsdag eftermiddag ska ersätta tjejen som jobbar där när hon är på sin andra intervju på Solnaföretaget. Alltså på det jobbet jag själv börjar hoppas på att få. Innan jag åker till Kungsholmen ska jag dessutom på min egna andra intervju i Solna. Hängde du med?

Idag har jag alltså träffat min rival till det aktuella jobbet. Jag vet om det men tydligen inte hon. Intressant övertag. Hon berättade lite för mig om det men ville ligga lågt inför Kungsholmenkollegorna. Snacka om snurrigt. Min chef medgav att arrangemanget kanske inte var helt lyckat. ;)

Det kändes i alla fall riktigt bra att dra på sig lite arbetskläder och dra iväg i arla vårmorgonstund. Jag måste bara vända upp och ner på klädkammaren och se om jag har några jobbkläder kvar som passar. Annars får jag köpa nytt. Hemska tanke.

Igår lyckades jag äntligen fatta hur min nya lön fungerar. Som ambulerande har jag garantilön och prestationslön och om jag får en heltid, t ex Solnajobbet, kommer jag tjäna en dryg tusenlapp mer i månaden i snitt än förut. Det gör ju inget alls. Och om jag inte jobbar alls tjänar jag ändå helt ok.

1 kommentar:

Puman sa...

Skum situation, men skönt att höra att det börjar rulla lite. Håller tummarna för att du får det jobb du vill ha, det verkar ju vara lite winwin över situationen i alla fall, för om du inte får det ena jobbet, så blir det andra ledigt ;-)

Lycka till!
KRAM