tisdag 14 april 2009

Varför så få?

Jag är lite besviken att det är så få som läser och kommenterar krönikorna på DM. Jag undrar varför? Är det för att de nu bara syns på startsidan? Är det för att de inte syns om man inte är inloggad? Eller är det ointressanta ämnen? Synd är det i alla fall. Det är ju roligare att skriva om man vet att folk kommer läsa.

Jag tycker framförallt att Stefans artiklar borde intressera många. Mina egna alster kanske jag inte borde recensera men jag tyckte i alla fall sist att jag lyckades ringa in ett ämne som ingen skrivit om förut och som många aktiva borde blivit glada över att det belystes. Men tji fick jag.

4 kommentarer:

Puman sa...

Hej hopp!
Jag tycker att krönikorna i nuläget är (nästan) det enda skrivna på dansmaffian som fortfarande håller sig dansrelaterat ( i alla fall om man räknar bort "Vem dansar var?"-trådarna och "Vem ska på/håller kurs när?"-trådarna) och läsvärt. Tråkigt kanske, eftersom sajten från början var tänkt att fyllas med just dansrelaterade skriverier.

Min teori är att det drunknar i informationsflödet, och att krönikorna borde ges ännu bättre utrymme på förstasidan. En omstrukturering av sajten, och kanske en kategorisering av bloggarna (dans, privat, humor etc) där man måste välja tema på bloggen för att kunna publicera, skulle kunna funka bättre. I och med att alla bloggar kategoriseras, så skulle man också kunna filtrera vilken typ av bloggar man vill läsa/ha aktuella på förstasidan.

Faktiskt är det en av anledningarna till att jag själv numera knappt bloggar på maffian, det känns helt enkelt inte kul längre. Dessutom har jag ett behov av att blogga bredare än enbart dansmässigt just nu, och då passar min egna privata blogg bättre att uttrycka mig i.

KRAM och tack för att du fortsätter att hålla en hög nivå med dina inlägg!

Frida sa...

Jag håller med dig om det du skriver och har också debatterat en omstrukturering med admin som egentligen är positiva till det. Men det krävs en del för att det ska bli någon ändring. Kopiera gärna din kommentar här och skicka till info@dansmaffian.se och devel@dansmaffian.se så kanske de får lite ny fart. :)

Frida sa...

Tack för din kommentar på DM också! KRAM

Thomas (tompis) sa...

Jag har läst men dock inte kommenterat den senaste. Jag tycker du alltid skriver läsvärt. Kan inte annat än hålla med er angående dansmaffian. Jag tycker den nya designen har gjort det hela rörigare. Är av den åsikten att man har försökt trycka ihop allt på förstasidan. Jag skulle vilja se en renare design. Kanske följer jag din uppmaning Frida och mejlar mina synpunkter.

Jag tycker för övrigt det är tråkigt att så många bra bloggare försvunnit från dansmaffian. Jag tyckte det var trevligt även med ej dansrelaterade bloggar.