måndag 13 april 2009

Påskfestivalen anno 2009

Tillbaka på banan efter nästan två års uppehåll. Squaredancebanan alltså. Det var en lite skum känsla att plötsligt vara tillbaka på Påskfestivalen. Allt var precis sig likt. Påskfestivalen var min första stora dans. När jag var där första gången dansade jag också med Daniel för första gången. Men det minns inte han såklart. Det var en lite mysig känsla att vi nu var tillbaka som en familj.

Påskfestivalen är ett väldigt bra arrangemang så det finns inget att klaga på. Det är alltid en hög nivå på dansarna och tjo och tjim. Folket var ungefär desamma, man kände igen de flesta. Vissa ser värre ut för varje år. Vissa har hittat nya partners. En del blir man jätteglad att träffa och en del kanske man inte saknat så mycket... Men det viktiga för mig var att vi var där hela gänget igen, ett trevligt sätt att träffas och umgås. Jag, Daniel, Elin, Nina och Emma. Och så Tove förstås. Det var bra att vara många barnvakter som kunde turas om.
Tove och faster Emma


På fredagen var det dans 14.00-20.00. Elin blåvägrade att starta med plus (nivå 3) så hon och jag gav oss av och körde lite Basic-Mainstrem (nivå 1-2). Det gick fint även fast det tog ett tip (som är två låtar innan man byter till en ny square) eller två innan gubbarna i minnesarkivet dammat av de gamla filerna. Sen lurade jag upp Elin på A1 (Advanced1 = nivå4) och det gick fint det med. Skönt att känna att det faktiskt sitter i ryggmärgen även fast vi hållt upp så länge. Efter några danser kändes det som vanligt ungefär och man började få koll på läget och tycka att det var riktigt roligt.

Dagen gick fort och plötsligt var den slut. På kvällen nattade vi Tove i hotellrummet och tog med oss babyvakten upp till baren och åt en sen middag. (Jodå, vi hade testat att den funkade ända dit.) På Scandic Örebro Väst där vi alltid bor har de en väldigt trevlig biblioteksbar eller vad man ska säga. Mysig atmosfär med brasa och lite engelsk inredning. God mat också. Jag kan rekommendera hotellet överhuvudtaget. Vi är alltid nöjda och de har en kanonfrukost!

Tove trivdes med att sova på hotell


På lördagen var det dans 13-20.30. Vi gick en sväng och åt glass på stan innan det var dags för dans igen. Väl på plats försökte jag få sällskap till A2-hallen, men jag fick knalla dit själv och dansade några tip. Gick bara fint. A2 (Advanced2 = nivå 5) är ju nästan det jag dansat mest senaste åren men samtidigt är det märkligt mycket klurigare än upp till A1, men det fanns där. Vi dansar annars mest Plus och A1 på påskfestivalen eftersom de nivåerna är i den största hallen med det bästa golvet och fiket är i samma hall så man kan fika-dansa-fika-dansa... ;)

Det var som vanligt topcallers som underhöll dansen. Minst känd för mig men mest söt var Nils Trottman. En kille från Tyskland som vi bara dansat till på nån convention, minns inte vilken. Söt som socker är han i alla fall och lika glad som duktig. Han höll ett högt och bra tempo så det blev väldigt rolig dans. Dessutom hade han lite ny musik. Bland annat Kate Perrys "Hot n Cold". Bronc Wise spelade "Mercy" också ett par gånger under helgen så nu har vi squaredancat till den också. :)

Elin och jag i vimlet


På lördagkvällen var det traditionsenligt afterparty till bandet "Elegance" som spelar blandad dansmusik. Inte direkt moget och inte direkt modernt. Daniel hade fullt sjå att underhålla oss tjejer även fast det fanns några andra socialdansata killar på plats också. Lustigast var att de spelade "Ett av dom sätt" av Peter LeMarc. En lugn låt där en textrad lyder "När du just somnat och ligger sårbar, vilar jag min panna mellan dina lår." Liiite konsigt att höra den textraden mitt i en tajt fox. Haha.

En sån här helg går alltid så fort. Man har just kommit och så är det söndag. Och då tänker man att man ska ta det lugnt, speciellt eftersom Elin och jag skulle dansa på Brunnsparken på kvällen. Men istället dansar man konstant. (11.00-14.30) Det var drygt sexhundra personer och dansade under helgen och det är verkligen alla slags människor i alla åldrar som dansar tillsammans. Det är en del av charmen men squaredancen och det skiljer mycket från socialdansen som i jämförelse är väldigt "smal".

Under hela helgen turades vi om att passa Tove som gärna sprang omkring ute i korridorerna eller ute på gräset. Vi passade på att vara ute så fort vi skulle äta eller fika eftersom det var så underbart väder. Plötsligt kändes inte sommardanserna så långt bort faktiskt. Efter dansen skulle alla åt olika håll så det blev ett snabbt avsked innan Nina och Emma satte kurs mot Umeå och Daniel släppte av Elin och mej på stan innan han fortsatte hemåt.Jag hade en väldigt trevlig helg. Det känns ibland som att man inte hinner dansa så mycket när man har Tove och det ska fikas och ätas hela tiden men man rör ändå på sig precis hela tiden så jag var ganska mör när det var slut. Och vi har hunnit umgås mycket. Jag tycker det skulle vara kul att åka dit nästa år igen. Blev nästan lite sugen på höstfestivalen också eftersom en favoritcaller ska vara där. Men det får vi se då. :)

1 kommentar:

Nina sa...

Ja, det är otroligt vad snabbt en helg kan gå! Tycker också att det var mysigt, trevligt och perfekt att både kunna umgås och dansa på samma gång. Även att få passa på att pussa Tove såklart! Låter intressant med eventuell "septemberdans", men vi får väl se vad som händer. Ses gör vi ju ändå! Kram kram/ Nina